Verdens bedste brownie

Opdateret: feb. 15

Okay, i know, at kalde brownien her for verdens bedste, er måske en anelse uoriginalt, for mon ikke man kan finde rigeligt med opskrifter på "verdens bedste brownie" hvis man laver en hurtig googlesøgning? Det tænker jeg. Alligevel er det altså min egen opskrift her, jeg altid vender tilbage til. Den er nemlig lige præcis som en brownie skal være - en perfekt kombination af klæg, cremet og sprød.


Brownies kommer jo efterhånden i mange slags: veganske, med sorte bønner og dadler, uden smør og med kokosolie istedet, men her er der altså tale om den gode gamle slags, med ægte smør, æg fra høns og helt almindelig rørsukker. Så hvis du har det helt fint med det, så er opskriften her, helt bestemt, noget for dig.Opskrift på verdens bedste brownie


Det skal du bruge:

100 g. smør

2 æg

260 g. rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

4 spsk. kakaopulver

100 g. mandelmel

1 knsp. salt

100 g. mørk chokolade (75-90% alt efter humør)

en springform, ca. 20 cm. i diameter

bagepapir

lidt smør til formen


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og klargør springformen med bagepapir og lidt smør langs kanten. Sæt smørret til at smelte i en lille kasserolle ved lav varme. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen i en skål mens det smelter. Rør kakao, mel og salt i dejen.


Bræk chokoladen i stykker og kom stykkerne i den varme, smeltede smør. Lad chokoladen smelte sammen med smørret. Kom blandingen i dejen og rør rundt til en fin, ensartet dej. Fordel dejen i springformen og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Lad kagen køle af i formen og stil den i køleskabet, gerne natten over før den skal serveres. Servér som den er eller med en god klat hjemmelavet vaniljeis til.


Download opskrift her ↓

Verdens bedste brownie
.pdf
Download PDF • 77KB

God fornøjelse i køkkenet ♥️


Seneste blogindlæg

Se alle