Verdens bedste brownie

Okay, I know, at kalde brownien her for verdens bedste, er måske enten en anelse prætentiøst eller uoriginalt, for mon ikke du kan finde rigeligt med opskrifter på verdens bedste brownie hvis du søger på google? Det tror jeg nok. Alligevel er det altså denne brownie jeg altid vender tilbage til for den er altså bare helt igennem smagfuld og syndig som kun den bedste brownie kan være det.


Men hvorfor deler jeg, som personlig kostvejleder, en opskrift på noget der egentlig indeholder en del kalorier og som af mange sikkert ville blive kategoriseret som usund?


Jo først og fremmest opererer jeg ikke i termerne sundt og usundt, eller rigtigt og forkert for den sags skyld. Det gør jeg ikke, fordi jeg mener det sætter nogle alt for firkantede rammer op, for hvad man må eller ikke må og det gavner ikke nogen af os i det lange løb.


Dernæst er jeg selv helt tosset med de søde sager og mener bestemt at der sagtens kan være plads til lidt af det hele i en sund og velafbalanceret kost. Og som noget helt tredje er nydelse et absolut must og for mig, er der næsten intet der trykker mere på nydelsesknapperne end et overordentlig lækkert stykke brownie, næsten intet, hehe.Opskrift på verdens bedste brownie


Det skal du bruge:

100 gram smør

2 æg

260 gram rørsukker

1 tsk vaniljesukker

4 spsk. kakaopulver

100 gram mandelmel

1 knas salt

100 gram mørk chokolade

en springform, ca. 20 cm. i diameter

bagepapir

lidt smør til formen


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skil bunden og kanten af springformen fra hinanden og beklæd bunden med bagepapir. Klik kanten på så bagepapiret sidder fast og klip evt. overskydende bagepapir af. Smør kanten med lidt smør.


Smelt smørret i en lille kasserolle ved middel varme. Bræk chokoladen i stykker og kom stykkerne i den varme, smeltede smør. Lad chokoladen smelte sammen med smørret. Rør rundt undervejs så det bliver godt blandet. Lad stå på laveste varme eller sluk helt.


Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker. Rør kakao, mel og salt i dejen. Tilføj blandingen af smør og chokolade. Rør grundigt til det hele er blandet sammen til en fin ensartet masse.


Fordel dejen i springformen og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Lad kagen køle af i formen og sæt den så i køleskabet. Den bliver aller bedst hvis den får lov til at stå natten over, men ca. tre timers tid kan også gøre det.


Servér som den er eller med en god klat hjemmelavet vaniljeis til.


God fornøjelse i køkkenet! og husk... når du giver dig selv plads og lov til en gang i mellem også at nyde den mad du kan lide og den mad du har lyst til, så vil din hungren efter det ofte mindskes. Når noget er forbudt, sker der ofte det at vi tænker endnu mere på det og har endnu mere lyst til det, især hvis det er noget vi rent faktisk har lyst til. Så giv dig selv lov og nyd det ♥️


  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle