Velkommen 2021

Opdateret: 22. jun. 2021

Sørme så folkens, om ikke det i dag er årets første mandag. Jeg ved egentlig ikke hvorfor det på en eller anden måde har en betydning for mig, men det har det. Måske det bare er fordi jeg holder meget af mandage sådan helt generelt og så virker det bare som om der er noget særligt over årets første mandag. Ja, jeg ved det sgu ikke helt, men jeg har en dejlig følelse i kroppen, forhåbningsfuld og den er der jo ikke rigtig nogen grund til ikke bare at nyde vel?


Lige her til morgen, inden jeg fandt computeren frem, delte jeg en kort story ovre på Instagram om hvordan jeg ikke har sat nogle nytårsforsætter for mig selv i år og det tænkte jeg lige jeg ville uddybe en smule her.


De sidste par år har jeg nemlig fremsat en del forsætter for mig selv, men fordi vi (Jesper og jeg) kan se frem til en noget stor forandring i vores liv herhjemme i år, følte jeg ligesom at det ville være overordentlig optimistisk hvis jeg samtidig skulle have gang i nogle andre forandringer også. At der kommer et barn ind i vores liv, må ligesom være nok i sig selv tænker jeg, idet der jo helt naturligt vil følge nogle forandringer med dér, som vi ligesom bliver nødt til at have energi til.


Sandheden er jo nok også at vi egentlig slet ikke har lyst til at dedikere vores energi til meget andet end den lille fyr, når først han kommer til. Vi glæder os så ubeskriveligt meget og er ret indforstået med at vi kan se frem til nogle store forandringer herhjemme fordi han kommer til. Og dét er altså bare førsteprioriteten her i 2021. Især i begyndelsen, for som tiden skrider frem begynder vi jo nok at finde en rytme, der bløder tingene lidt op. Og skal jeg være fuldstændig og komplet ærlig, så er jeg faktisk slet ikke så bekymret. Jeg har en ro i kroppen om at det sgu egentlig nok skal gå ganske fint med den lille fyr og at vi egentlig ret hurtigt finder en god rytme.


Jesper og jeg er enormt gode til at arbejde sammen og vi er meget ærlige overfor hinanden omkring hvad vi magter eller ikke magter og hvad vi har brug for hjælp til, så måske al den forandring vi forbereder os til, slet ikke bliver så omvæltende som vi måske forestiller os, men better safe than sorry ikke?


Jeg vil i i hvert fald hellere bliver overrasket, over at det faktisk kan gå ganske fint, end jeg vil tages på sengen over hvor freaking hårdt det er, men sandheden er jo nok at man aldrig kan vide sig sikker uanset, så vi forbereder os sådan som vi føler det giver mening for os, og så tager vi det ellers lidt som det kommer. Én dag ad gangen.


(årets sidste løbetur, nytårsaftensdag og nytårets tapasbord, komplet med vegansk pesto og veganske pølser)


Det er i virkeligheden lidt det vi har gjort gennem det meste af 2020 alligevel, hvor Coronaen jo har haft stor indflydelse på vores alles hverdag. Vi har virkelig lært at komme ned i tempo og acceptere det som status quo, så selvom det naturligvis ville være skønt at komme lidt mere ud og omkring uden masker og håndsprit, så er vi egentlig også ganske fint tilfredse med at holde os hjemme og indendørs.


Både julen og nytåret var for vores vedkommende som at have to gode hjemmedates og vi forkælede os selv og hinanden med god mad, brætspil og lange samtaler. Helt perfekt faktisk. Her i Latinergaarden går folk også altid helt amok med fyrværkeriet og vi har en ret fantastisk udsigt fra fjerde, så da klokken slog 12, kunne vi hoppe i sko og jakker og stille os lige udenfor døren, med vores små stjernekastere, mens en flok unge fyre lyste himlen op med de vildeste batterier. Jeg har ikke det store behov for selv at fyre af, men jeg elsker at se det på afstand og sætter virkelig stor pris på at vi kan snylte lidt på alle jer der nyder at fyre af og gerne bruger jeres penge på krudt. Derfor havde jeg da heller ikke noget imod at tage en affaldspose med på vore gåtur dagen efter og samle lidt skrald op undervejs.


(lidt af nytårssynet kl. 12 og et gråt Aarhus på eftermiddagsgåturen 1. januar)


Det bliver spændende hvad vi finder ud af næste år, for jeg er lidt i tvivl om hvorvidt det kan gå an med en lille her i lejligheden, når der er SÅ meget gang i den. Krudt og brag hele aftenen, og musik fra naboen til kl. 4. Nok lykkedes det os at sove igennem det, men kan den bette mon det? Og bør han? Han nærmer sig trods alt et år til den tid. Jeg har allerede tænkt tanker om et lille getaway til Skagen måske, men vi har også familie og venner der bor nogle lidt mere rolige steder, så det kunne også være en mulighed.


Som tankerne da flyver altså, jeg er en rigtig tænketank når det kommer til sådan noget og går gerne i forberedelsesmode længe før det sikkert er nødvendigt. Men det er også en proces jeg holder meget af, det der med at tænke lidt frem, forestille mig mulighederne.


Men, flere tanker er der altså heller ikke tid til i dag. Jeg skal nemlig have lagt sidste hånd på min skriftlige eksamen, så jeg kan få den sendt afsted, så det er altså hvad resten af dagen kommer til at gå med her. Først skal jeg dog lige op ad stolen og gå lidt rundt, måske en tur rundt om lejligheden, for jeg sidder så meget ned for tiden og så ville en ekstra kop kaffe nok også være helt på sin plads. Ikke en helt dum start på ugen, hvis jeg selv skal sige det.


Håber jeres bliver mindst lige så fin 🧡

Seneste blogindlæg

Se alle