Tre HBO serier jeg slugte råt


Der er intet som en god serie der virkelig kan få mig til at koble af, glemme virkeligheden for en stund eller give stof til eftertanke. Jeg elsker ærlige serier, der afspejler virkeligheden, dele af samfundet eller dykker ned i mennesket: vores tanker, væren og samspil. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke elsker et godt grin, men der må også godt være plads til ramme alvor, ærlighed og de hårde sider af livet. Noget jeg syntes alle de tre serier jeg deler her, tilbyder.

Jeg tænkte at indlægget her var meget passende, i anledning af påskeferien, hvor der måske (for nogle) er mere tid til at flade ud og slappe af med en god serie. Jeg er selv godt igang med Marveluniverset og så er Jesper og jeg så småt ved at være færdig med SATC. Carrie har lige mødt Aleksandr Petrovsky, så nu går det stærkt. Men inden jeg pepper mig selv yderligere op over SATC vil jeg tippe jer om de tre nedenstående serier. Alle tre får mine fineste anbefalinger med på vejen.


Liar: 1 sæson. 6 afsnit.

Jeg husker tydeligt Ioan Gruffudd som the good guy (Mister Fantastic) i The Fantastic Four filmene (der btw er over 10 år gamle nu) og det er faktisk det eneste jeg husker ham fra, så jeg blev helt overrasket da Liar poppede op på HBO, hvori han er indehaver af en hovedrolle. Serien handler om mødet mellem to mennesker, Laura og Andrew, og hvordan deres forhold udvikler sig efter en skæv date, der har efterladt Laura med en følelse af skam og uvidenhed.

Serien er god fordi der er få karakterer, og dermed få mennesker og navne at holde styr på. Den er filmet rigtig flot: lyset, farverne, lidt dystert, men virkelig og jeg lever mig nemmere ind i historien. Serien formår desuden at holde seeren hen i uvidenhed, på den gode måde og Joanne Froggatt (Laura) spiller fantastisk, som en kvinde, man både ser sig frustreret på fordi hun er så insisterende, grænsende til sindsyg, men som man også har en enorm empati for. Det er en meget virkelig, følelsesnær og hårrejsende fortælling, der holder fokus på de to hovedkarakterer, hele sæsonen igennem, men på fin vis får de øvrige karakterers vinkler og fortællinger med uden at vi også skal dykke ned i deres liv og forhistorie. Vi er meget i nuet og det kan jeg rigtig godt lide.

Big Little Lies: 1 sæson. 7 afsnit.

Big Little Lies, mine damer og herrer, er en serie i altså ikke må gå glip af. Først og fremmest er det en fantastisk rolleliste, med Reese Witherspoon, Nicole Kidman og Shailine Woodley i spidsen og ligesom Liar er der her tale om en meget virkelig og følelsesnær serie. Fortællingen handler i grove træk om en række mennesker der alle, på forskellig vis, er indviklet i hinandens liv. Den tager udgangspunkt i tilflytningen af den unge mor Jane og hendes søn Ziggy der skal begynde i samme klasse som de øvrige hovedkarakterers børn også går i. Herfra udvikler historien sig fra en fortælling om skolegården til venindesnak, fancy fester, ægteskabelige problemer, eksmænd, vold, jalousi og ikke mindst løgne. Hvis i har set True Detective, vil i garanteret syntes om denne serie også. Med flashbacks og politiafhøringer får man, før det overhovedet bliver afsløret, en idé om, at her er der sket noget slemt.

Heldigvis er der en sæson 2 på vej og Maryl Streep er kommet på rollelisten, som en meget særlig karakters mor og jeg kan næsten ikke vente!

The Handmaids Tale: 1 sæson. 10 afsnit.

Jeg blev næsten blæst omkuld, bare efter første afsnit af The Handmaids Tale. Jeg var hooked og især scenografien hænger ved. Prøv bare at se dette klip - jeg får simpelthen kuldegysninger: musikken, farverne, lyden af deres "marcheren" ned af vejen. Jeg glæder mig sådan til sæson 2.

The Handmaids Tale er en fortælling om en fremtid hvor kvinders frugtbarhed er faldet markant. Langt størstedelen af alle kvinder er simpelthen ikke i stand til at blive gravide. (måske planetes naturlige måde at mindske befolkningen på.)I byen Gilead er samfundsstrukturen fuldstændig ændret og individualitet er ikke rigtig en realitet, alle har deres rolle som en del af et større formål, nemlig at gen-befolke planeten og de frugtbare kvinder er degraderet til rugemaskiner eller tjenesteinder, der kun er til for at tjene overhovederne i familien og levere børn. I The Handmaids Tale følger vi en tjenesteinde der, efter samfundets omstrukturering, har fået tildelt navnet Offred efter herren i huset (Of Fred). Tjenesteinden spilles af Elisabeth Moss som i måske også kender som Peggy Olson i Mad Men. Vi får også endelig et gensyn med Alexis Bledel, som jeg har savnet i en ordentlig rolle, lige siden Gilmore Girls. Hvis du går i gang med serien og finder en vis lighed mellem herren i huset (Fred Waterford) og Voldemort, så er det nok fordi at de to skuespillere bag karaktererne er brødre. Er det bare mig eller er Hollywood fyldt med familier der spiller film på kryds og tværs? Mon vi nogensinde ser en film om en familie hvor skuespillerne også rent faktisk er i familie. Ville det lige være vildt...!

Det var så min tre HBO serie tips, jeg håber i kunne lide dem? Har i mon allerede set en af dem? måske dem alle eller overvejet at give jeg i kast? Eller har i selv nogle helt andre HBO favoritter?

Rigtig god mandag! :-D

#hbo #tvseries #liar #biglittlelies #thehandmaidstale

Borggade 6k
8000 Aarhus
24 52 26 41
CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle