TorsdagsfilosofiGodaften venner.

Jeg har trukket hovedet op af bøgerne og tager lige pause fra læsningen. Som sædvanligt, suser det rundt med tanker i mig og jeg går lidt frem og tilbage - fra opgave til opgave. På bordet foran mig, har jeg en tekst om etisk beslutningstagen liggende og på knagen, på døren indtil vores soveværelse, har jeg et knytteprojekt igang. Knytteprojektet bliver jeg måske færdig med idag, teksten tvivler jeg dog lidt på... men måske er det i virkeligheden bare et spørgsmål om at træffe et valg. Hvilken af de to, vil jeg helst blive færdig med først? Knytteprojektet kræver ikke meget af mig, men teksten forlanger en vis form for opmærksomhed og årvågenhed at komme igennem. Kender jeg mig selv ret, læser jeg nok et par sider til, før jeg træffer en beslutning om hvorvidt teksten skal pakkes væk for idag, eller ej.

Det er typisk små valg som dette, der får mig til at fundere over etik, hvilket jo er meget passende, nu hvor det også er et fag jeg har på dette semester. Jeg har sådan set altid funderet over etiske spørgsmål. Naturligvis er det først da jeg rigtig stiftede bekendskab med filosofien at jeg har kunnet konkludere det, men jeg kan tydeligt vende tilbage i lille Katrines krop og mindes en pige der er i total vildrede over selv de mindste beslutninger. Jeg har altid haft en indre stræben efter at træffe det "rette" valg - uden helt at vide hvorfor. Så i det store hele har langt de fleste af mine vildredsøjeblikke handlet om hvilken beslutning, i et givent øjeblik, der var det mest "rigtige" valg at træffe.

Jeg er et meget følende mennesker, og når jeg skal træffe beslutninger idag, handler jeg ofte udfra at det skal føles rigtig i kroppen (den kendte mavefornemmelse). Naturligvis er der nogle valg der ikke altid føles godt i kroppen, men som er af så stor betydning, at jeg må ligge mavefornemmelsen til sidde for en stund, men ved langt de fleste beslutninger, skal det føles "rigtigt". Det virker måske en smule abstrakt, men jeg er sikker på, der er nogle af jer, der forstå hvad jeg mener.

Det ville være forkert at sige, at dette semester ikke allerede har sat nogle tanker igang - det har det uden tvivl og især de her filosofiske strømninger, får mig til at fundere mere over mine tanker end jeg plejer. På den ene side syntes jeg det er enormt interessant med så mange tanker - tænk sig engang hvor kompleks vores hjerne er, dog er jeg ikke bleg for at indrømme, at det til tider er ret trættende, ikke at kunne få ro for sine egne tanker. Det er her, gåturene, yogaen og meditationen kommer ind. Alle tre er ting der hjælper mig med at få ro på tankerne.

Måske sidder i nu og tænker "Katrine, hvor vil du hen med alt det her?" og til det kan jeg så svare, "det ved jeg ikke..." men jeg har truffet en beslutning og den er at jeg pakker både tekst og knytning væk og istedet tømmer opvaskemaskine og laver aftensmad inden Jesper og jeg tager i Øst for Paradis.

God aften til jer,

Klem, Katrine

#torsdagsfilosofi #hverdagssnak

Seneste blogindlæg

Se alle

26