Tomatgalette

Opdateret: 27. jun. 2020

Sund, syndig og med en overvejende smag af ferie i det italienske. Denne tomatgalette er det helt perfekte omdrejningspunkt, for en god sommermenu. Server med kød fra grillen og en klassisk grøn salat - bedre bliver det næsten ikke.


Galetten her er lidt en mellemting mellem tærte og pizza, men mest af alt en kategori for sig. Den er nem at lave, da den kun kræver ganske få ingredienser og kombinationen af de saftige tomater, den sprøde kant og den afdæmpede smag af hvidløg resulterer i den skønneste smagsoplevelse. Opskriften finder du lige nedenfor.


TOMATGALETTE

2-4 personer


Ingredienser

Tærtebund

220 g. fuldkornsspeltmel

25 g. friskrevet parmesanost

65 g. blødt smør

1 dl yoghurt naturel eller A38

1 spsk. sesamfrø

salt & peber


Tomatfyld

4-5 blommetomater

2 fed hvidløg

30 g. friskrevet parmesan

2 spsk. solsikkekerner

Basilikum til pynt


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom alle ingredienserne til tærtebunden i en stor skål og bland grundigt. Først med en ske og brug så fingrene til du får en flot ensartet der der hverken er for tør eller for klistret. Kom dejen i en ny, ren skål og stil den på køl i ca. en halv time.


Skyl tomaterne og skær dem i store runde skiver af ca. 1/2 cm. tykkelse, gerne tyndere. Skær hvidløg i tynde skiver og riv parmesanosten.


Dæk en bageplade med bagepapir. Tag dejen ud af køleskabet og placer den midt på bagepapiret. Læg et stykke bagepapir over dejen og brug så en kagerulle til at rulle dejen ud med. Det skal gerne komme til at ligne en tynd pizzabund. Fordel parmesanosten ovenpå dejen ca. 2 cm. fra kanten. Fordel tomatskiverne ovenpå parmesanosten i en spiral 2 cm. fra kanten og ind mod midten.


Fordel hvidløgsskiverne over tomaterne og drys med de valgte kerner så de fordeler sig over hele fyldet. Fold den tomme dej over tomaterne hele vejen rundt, så der dannes en kant og bag så galetten i ovnen i ca. 30. min.


Husk at du altid gerne må tagge mig på instagram (@katrinewindfeld.dk) hvis du laver nogle af mine opskrifter. Det er altid sjovt at følge med.

Seneste blogindlæg

Se alle