Tomatgalette

Denne tomatgalette er det helt perfekte omdrejningspunkt, for fredagsmiddagen inden byturen eller kærestedaten hjemme ved sofabordet. Servér med en klassisk grøn salat og et glas rødvin og så er fredagsnydelsen i hus.


Saftig, sprød og smagfuld. Bedre kan den næsten ikke beskrives. Galetten er en mellemting mellem tærte og pizza, men er i virkelighed en kategori for sig. Den er nem at lave fordi den kun kræver ganske få ingredienser og kombinationen af de saftige tomater, den sprøde kant og den afdæmpede smag af hvidløg resulterer i den skønneste smagsoplevelse.


TOMATGALETTE

4 PERSONER


Ingredienser

Tærtebund

220 g. fuldkornsspeltmel

25 g. friskrevet parmesanost

65 g. blødt smør

1 dl yoghurt naturel eller A38

1 spsk. sesamfrø

salt & peber


Tomatfyld

4-5 blommetomater

2 fed hvidløg

30 g. friskrevet parmesan

2 spsk. solsikkekerner

Basilikum til pynt


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienser til tærtebunden i en skål. Bland først med en ske, til ingredienserne klumper sammen til en begyndende dej og brug så hænderne til at ælte dejen grundigt efter. Stil på mens du skærer tomater og hvidløg samt river parmesanost til tomatfyldet.


Brug en kagerulle til at rulle dejen ud til en tynd pizzaform. Fordel parmesanosten på bunden ca. 2 cm fra kanten og læg så tomaterne ovenpå i en spiral fra midten og ud. Fordel hvidløgsskiverne ovenpå tomaterne og drys solsikkekerner over. Fold så den tomme dej over tomaterne hele vejen rundt, så der kommer en lille kant og bag den i ovnen i ca. 30 min.

Pynt med basilikumblade og server evt. en grøn salat til.CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle