Tankemylder & energidepoter

Opdateret: 22. jun. 2021

Okay. Nu har jeg tænkt og tænkt de sidste par dage, at det snart var tid til at sende et nyt skriv afsted her fra bloggen, men det er som om det bare lige har været lidt mere ved tankerne end ved handling, sådan som det jo sommetider er. Man tænker og tænker at nu skal det være og planlægger at så snart man får det der åbne vindue, så kan man sætte sig rigtig til rette med en stor kop te eller kaffe, et tæppe om benene måske og så bare lade fingrene stryge henover tasterne.

Men ikke denne gang, i dag måtte jeg vente til mine energidepoter ramte en form for minimumsstadie for hvornår jeg kunne begynde at bruge af dem igen, i ved, lidt ligesom på computer eller i PlayStation spil hvor man kan skyde en eller anden evne afsted som koster en vis mængde energi og som man så ikke kan bruge igen, før ens energidepot er ladet op til en bestemt procentdel. Og man venter og holder øje med den energisøjle dér, og så snart den rammer det der minimum, så skyder man den afsted igen. Sådan har jeg pænt meget haft det i dag og efter ca. 1,5 time på sofaen med et honninghjerte, Gilmore Girls, Jespers varmetæppe og så en lille lur, er min energisøjle steget til lige nøjagtig det niveau, hvor jeg kan begynde at bruge lidt af den igen. Så det gør jeg nu.

Lige i dag startede jeg dog heller ikke dagen med en fuld energisøjle, hvis vi fortsætter min lille spilanalogi. I virkeligheden har jeg nok ligget og skrabet minimumsgrænsen hele dagen. Men gennem den (altså dagen) det kom jeg da. Det vigtigste af den i hvert fald – forelæsning og øvelsesundervisning oppe på AU. Der er jo stadig mere dag at komme efter, men noget siger mig at jeg ikke får hevet meget mere ud af den end jeg allerede har. Mit succeskriterie var at komme gennem dagens undervisning og det lykkedes mig, så jeg er pænt godt tilfreds.

Sandt at siger gemmer der sig dog en længere to-do liste i baghovedet, som alligevel ligger og prikker lidt til mig, så mon ikke jeg i sidste ende, i hvert fald, får taget mig selv sammen til at skrive den ned i fysisk form, så den da i det mindste kommer ud af hovedet. Og så i morgen, når energien forhåbentlig er godt tilbage igen, så kan jeg kaste jeg mig over den.I skrivende stund sidder jeg stadig solidt placeret i sofaen, med lynlåsen nede (så babybulen rigtig kan få plads) og varmetæppet viklet godt om kroppen. Nu hvor efteråret for alvor tager til, begynder frossenpinden i mig at reagere på kulden og der skal ikke meget til før jeg pakker mig i tæpperne og en tyk bluse. Det er egentlig ret hyggeligt og jeg overvejer lidt at finde fornøjelsesbogen frem og læse lidt. Jeg er endelig blevet færdig med Alt må vige for natten af Delfine de Vigan, som jeg har nævnt et par gange herinde, og har nu kastet mig over Stephen Kings opfølger til Ondskabens Hotel, nemlig Doktor Søvn, som i øvrigt netop er blevet filmatiseret med Ewan McGreagor i hovedrollen og som kan ses på Netflix. Lise Ulrich fra Soundvenue virker dog ikke synderligt imponeret og hendes knap så rosende anmeldelse har da også kun lagt ekstra tryk på min tvivl om, hvorvidt det er en film der er værd at se.

Men, et eller andet må der gerne rulle over skærmen i aften, når jeg putter mig med Jesper, rester af lakselasagne og skyder efterårsferien i gang, spørgsmålet er så bare hvad, for jeg kan sgu ikke lokke ham med på Gilmore Girls. Har prøvet… og han gjorde da et rimeligt forsøg, så jeg overgiver mig og ser det som en fornøjelse jeg har helt for mig selv, og sommetider med min mor.

Egentlig bliver der ikke meget ferie at se til, jeg har jo som sagt en rimelig omstændelig to-do liste, der skal nedfæstes og også gerne udføres, og så er vi egentlig ikke hjemme det meste af tiden. Vi udlejer jo vores lejlighed på AirBnb fra tid til anden og faktisk er det sådan at den er udlejet hele næste uge, fra mandag til lørdag. Det giver lige en fin lille ekstra indtægt, som kan gå til det der kommende kontor/børneværelse jeg har skrevet om både her og her. Sengen er væk nu, så rummet er pludseligt ret så rummeligt og jeg håber stadig sådan på at vi kan male den blå væg over før vi gør andet. Det betyder faktisk meget for mig, selvom maling virker som sådan en fjollet og unødvendig ting at bruge penge på, når der er så meget andet der skal købes før den lilles ankomst. Måske så meget er en anelse overdrevet, for det kommer jo helt an på behov.

Her i første omgang prøver både Jesper og jeg virkelig at forholde os meget til de tre haves:

Need to have

Nice to have…

Og Like to have…

Det er en rigtig fin treenighed at vende tilbage til når man lige pludselig føler sig overvældet af det store udvalg og de mange nice og like to haves der nemt bliver forklædt som need to haves. Men nok om baby, det er pludselig blevet en meget nem snak at falde ind i, for han er jo lige her i maven på mig og er noget så aktuel. Det var ellers også lidt af en rundtur vi kom på her til aften. Lidt i øst, lidt i vest og så lidt sydpå, men sådan er det når hjernen skal tømmes og tankerne pludselig strømmer ud. Jeg håber i kan bære over med mig, og måske endda synes det er en lille smule hyggeligt. Det synes jeg nemlig.


Rigtig god aften 🧡

Seneste blogindlæg

Se alle