Step by step: Simpelt og æstetisk planteophæng


Godmorgen skønne mennersker.

Til de af jer der er nysgerrig på knytning, har jeg valgt at dele denne guide, til det planteophæng jeg har lavest alle mest, og som var mit første helt eget design. Jeg har haft guiden klar ret længe og tænkte at nu, var et rigtig fint tidspunkt at dele det på. Nu er efteråret nemlig godt over os og ligesom at strikke, er knytning en hyggelig indendørsting man kan side med når vejret raser udenfor.

Hvis i følger med ovre på instagram, har i garanteret set at jeg ind i mellem deler mine planteophæng på stories, ellers kan i finde min profil lige her. Jeg sælger også stadig ud af mine planteophæng, så send mig endelig en besked på instagram hvis der sidder nogle af jer og tænker at sådan et planteophæng ville passe fint hjemme hos jer.

Men lad os da bare kaste os ud i guiden.

DET SKAL DU BRUGE:

Træring

Hvid bomulds snor 3mm

Saks

Almindelig tape

Målebånd eller tommestok

STEP 1:

Start med at måle 8 x 5,5 meter bomuldssnor. Den nemmeste måde at gøre dette på, er ved at måle 1 stykke snor på 5,5 meter og så bruge det stykke snor, til at måle de øvrige 7 stykker, så de alle bliver lige lange, skidt pyt med om de varierer med en enkelt centimeter eller 2. Mål herefter 3 x 1 meter bomuldssnor og find din træring frem.

STEP 2:

Nu skal du samle alle de 8 stykker snor på 5,5 meter så de ligger ende til ende, og trække dem gennem træringen. Når snorene er trukket halvvejs igennem folder du dem ned så snorene er foldet omkring træringen og alle enderne mødes i den anden ende. Du har nu, 16 ender.

STEP 3:

Tag en af snorene på 1 meter og bind en samleknude, omkring alle snorene, lige efter træringen. Denne video viser rigtig fint, hvordan man laver en samleknude. På engelsk kaldes det en “gathering knot”.

STEP 4:

Efter samleknuden skal du lave et stort stykke med dobbeltknuder. Stykket skal måle 25 cm. Del de 16 snore op i tre gruppe med 8 stykker snor i den midterste gruppe og 4 i de 2 yderste. Når du har lavet dit stykke på 25 cm, tager du det andet stykke snor på 1 meter og laver endnu en samleknude. Hver gang du laver en samleknude, så sørg for at du binder snoren omkring de andre snore lige mange gange ved hver samleknude. Det skaber sammenhæng og giver bare lige dét ekstra til det færdige resultat.


STEP 5:

Nu deler du snoren i 4 grupper af 4. Så tager du en af grupperne og måler 25 cm ned, fra samleknuden og binder en almindelig knude. Gør det samme med de øvrige 3 grupper.

STEP 6:

Nu skal du tage 2 snore fra én gruppe og 2 snore fra en tilstødende gruppe og skabe en ny gruppe. Mål så 15 cm ned og lav 2 dobbeltknuder. Brug de øvrige snore til ligeledes at lave 3 nye grupper, hver med 4 stykker snor. Sørg for at alle snore er taget fra grupper der tilstøder hinanden, så du ikke binder snorene ind over hinanden. Mål 15 cm ned og lav 2 dobbeltknuder.

STEP 7:

Nu har du 4 almindelige knuder, lavet med de oprindelige grupper af snor og 4 dobbeltknuder med de nye grupper. Du skal nu vende tilbage til at bruge snorene fra de oprindelige grupper. Ved hver gruppe måler du igen 15 cm ned og laver 2 dobbeltknuder.

STEP 8:

For at færdiggøre dit ophæng skal du samle alle snorene lige under de sidste 4 dobbeltknuder og lukke den med dette ophængs sidste samleknude. Her skal du bruge det tredje stykke på 1 meter. Herefter kan du klippe de resterende snore af i en længe du synes er pæn. Jeg klippede mine af ved 20 cm.


(På billedet nedenfor kan du se hvordan ophænget hænger, hjemme hos os)


#knytning #macrame #planteophæng

Seneste blogindlæg

Se alle