Step-by-step guide: Knyttet planteophæng


Hej med jer.

Har i det godt? Jeg kommer sådan til at fundere over, hvad i mon går og laver? Jeg holder jo stadig ferie, så jeg prøver virkelig at slappe af, og komme helt ned i tempo. Det har krævet lidt mere energi, at flytte, end vi lige havde regnet med, så det er meget dejligt, at vi nu her, har en god håndfuld dage til bare at flade lidt ud i. Jeg bruger det meste af tiden på at knytte, stå i køkkenet og se lidt til familie og venner.

Apropos knytning, så har jeg idag, en lille step-by-step guide, klar til jer. Indenfor, de seneste par måneder, har jeg nemlig forelsket mig meget i knytning, og jeg syntes det ville være lidt sjovt, at dele den forelskelse med jer. Jeg har efterhånden, lavet en hel del planteophæng, af samme slags, som den jeg har lavet en guide til, idag. Den er nemlig forholdsvis simpel og kræver ikke så meget erfaring, for at lave. På den måde, kan man relativt nemt udvikle sin knytteteknik og blive mere præcis i sine knuder, så man får et pænere slutresultat. Det syntes jeg er fedt.


Mit planteophæng er inspireret af Mias mønster, der både er virkelig fint og samtidig ret nemt at gå til. Forskellen er, at jeg har ændret lidt, på nogle af målene og tilføjet perler på en bestemt del af mønstret.

Mias planteophæng, var det første færdige knytteprojekt jeg lavede, men efterhånden som jeg er blevet bedre til at knytte, har jeg fået lyst til at give mig i kast med nogle lidt mere avancerede projekter. Jeg tænker, at jeg nok skal dele dem med jer, hvis der bliver noget at dele. Enten her eller ovre på instagram.

Måden jeg har lært mig selv at knytte på, er sådan set bare gennem videoer på youtube og guides fra pinterest. Nogle af de videoer, jeg syntes var bedst, at lære knytteteknikkerne fra, har jeg linket til efterhånden som de forskellige teknikker skal bruges i guiden.

Skal vi ikke bare kaste os ud i det? Nedenfor har jeg skrevet en liste over de ting i skal bruge for at komme igang.

Saks

Målebånd eller tommestok

Tape

Knyttesnor (Bomuldssnor er det mest brugte, og nemt at arbejde med og derfor rigtig godt begyndergarn. Til dette planteophæng har jeg dog brugt snor af hør. Det er lidt mere rustikt og en smule sværere at arbejde med. Jeg er glad for bomuldstwist fra Panduro da det er meget holdbart og giver et rigtig flot resultat)

Perler (Vær opmærksom på at hullerne i perlerne er store nok til at to stykker snor kan komme igennem. Jeg kan godt lide træperler så jeg har brugt nogle i natur og nogle i forskellige farver)

Krog eller knage til at hænge snoren i når du skal i gang med at knytte

Jeg har taget billeder af min knytteprocess og håber mine forklaringer under billederne er gode nok, ellers er i mere end velkommen til at skrive til mig og spørge til råds, hvis der er noget i ikke forstår. God fornøjelse med knytningen.


STEP 1:

Start med at måle 8 stykker snor på 6 meter. Denne del kan godt være lidt tidskrævende, fordi det er meget snor og de filtre nemt sammen. Hav tålmodighed og tungen lige i munden. Den nemmeste måde at gøre dette på, er at måle ét stykke snor først, og så bruge det stykke snor, til at måle resten. Så er du sikker på at få lige lange stykker og behøver ikke at have målebåndet fremme, hele tiden. Mål herefter 2 yderligere stykker snor. Et stykke på 2 meter og et stykke på 1 meter.

STEP 2:

Nu skal du samle de 8 stykker snor, så de ligger ens - fre ende til ende. Fold dem så på midten så du skaber en løkke og en samling med 16 stykker snor. Fra toppen af løkken måle du ca. 7 cm ned og lukker løkken med et stykke tape.

STEP 3:

Så er det blevet tid til, at knytte lidt. Tag den 2 meter lange snor og bind et slyngestik omkring midten af den løkke du lige har lavet. Fold den 2 meter lange snor på midten, så du har en bue i den ene ende af snoren og 2 løse ender i den anden. Enden med buen binder du omkring din løkke, så du skaber en lille åbning. Træk de løse ender i gennem den åbning og stram til.

STEP 4:

Du har nu to stykker snor, der stikker ud fra den knude (slyngestikket) du lige har lavet. De skal bruges til at binde små knuder langs løkken, på hver side af slyngestikket. Start med den ene snor og knyt den side, snoren vender mod. Tag snoren og stik den igennem løkken, men ikke hele vejen igennem. Snoren danner nemlig et lille hul, før den er trukket helt igennem og her skal snoren igennem, så du binder et slags vertikalt slyngestik langs løkken. Stram til og gør det samme igen, men den anden vej igennem løkken. Fortsæt til du når tapen. En god huskeregel er: at knuden skal laves den modsatte vej, gennem løkken, af den vej snoren peger, fra den tidligere knude.

STEP 5:

På samme måde, som du lige har knyttet omkring den ene halvdel af lykken, tager du nu den anden del af snoren og knytter omkring den anden halvdel, til du når tapen.

STEP 6:

Nu har du knyttet en rigtig fin hank, men før vi kan gå videre, skal den lukkes. Det gør vi med en samleknude. Denne video viser rigtig fint, hvordan man laver en samleknude.


STEP 7:

Første del, hanken, er klaret og du kan nu hænge den op, på en krog eller knage og gå i gang med resten af snoren. Del de 16 snore op, i fire grupper, med 4 snore i hver. Start med én gruppe. Du skal nu knytte et spiralmønster. Det gør du ved at knytte en hel masse enkeltknuder, efter hinanden, og så snor de sig naturligt af sig selv. I denne video, kan du se hvordan man laver nogle af det mest almindelige knytteknuder, bl.a. dette spiralmønster, der kaldes: spiral stitch. Knyt først 25 cm og fortsæt så med de øvrige 3 grupper. Knyt indtil alle 4 grupper er lige lange.

STEP 8:

Næste step, er at udvælge dine perler. Jeg har valgt en blanding af farvede træperler og ubehandlede træperler. Jeg har brugt i alt 10 perler på hver snor og har vekslet mellem én træperle og 2 farvede.

STEP 9:

Nu skal du til at knytte delen med perler. Læg mærke til, hvordan der er en tydelig forskel i længden af dine snore. Til denne del er det vigtigt, at de korteste snore, er i midten af din knytning og at de lange snore, er dem du knytter med. Efter de 25 cm med spiralmønster måler du 15 cm ned og laver en helt almindelig knude. Herefter knytter du 2 dobbeltknuder. Så sætter du en perle, omkring de 2 snore i midten og knytter igen 2 dobbeltknuder. Sådan bliver du ved indtil du har brugt dine 10 perler. Slut af med 2 dobbeltknuder og en almindelig knude.

STEP 10:

Efter delen med perler, måler du igen 15 cm, fra knuden af og ned. Tag nu 2 snore fra én gruppe og 2 snore fra gruppen ved siden af og knyt 2 dobbeltknuder med dem. Mål igen 15 cm ned og knyt 2 dobbeltknuder med de 4 første snore.

STEP 11:

Nu er du næsten færdig og mangler bare at lukke dit ophæng, så du kan putte en plante i den. Bind én stor knude, efter de 4 sidste dobbeltknuder du lige har lavet.

STEP 12:

Voila, nu skulle du gerne være færdig og kan placere en plante i dit ophæng. Når du har gjort det, kan du kigge på de resterende snore der stikker ud af knuden og vurdere om du eventulat vil klippe den til. Jeg har klippet mine snore til, ca. 15 cm fra knuden.#knytning #makrame #macrame #diy #gørdetselv #guide #stepbystepguide

Borggade 6k
8000 Aarhus
24 52 26 41
CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle