Statusopdatering: Eksamen & praktik

Hej med jer.


For en lille times tid siden, afleverede jeg dette semesters skriftlige eksamen, sammen med min studiegruppe. Nu er jeg kommet hjem og har sat mig til rette ved stuebordet overfor Jesper, med en G&T ved min side. Lidt fejring skal der vel til på sådan en grå og regnfuld onsdag eftermiddag. Hehe.


Det har været et lidt specielt semester i denne omgang og jeg kan godt mærke at det er nogle helt andre færdigheder jeg har erfaret mig de sidste 5 måneders tid, end på uddannelsens øvrige semestre. Gruppearbejde har fyldt enormt meget og det at skulle samarbejde i en gruppe på 4 mennesker har virkelig trukket tænder ud, men det har også været en enormt interessant og lærerig oplevelse.


Jeg kan egentlig godt lide at arbejde flere sammen, men jo flere man er i en gruppe, jo flere tanker og holdninger kommer der i spil og det kræver fra alle gruppemedlemmers side af, at man kan være både tålmodig, accepterende og i stand til at gå på kompromis. Samtidig skal man kunne holde humøret nogenlunde oppe, når tingene ikke altid går som man ønsker. Jo flere man er i en gruppe, jo større er sandsynligheden for at der opstår gnidninger, konflikter og uenigheder også og det er så, så vigtigt at man ikke skyder skyld på hinanden, men i stedet støtter op om hinanden.


Naturligvis kan man også være i den situation at der er en eller flere gruppemedlemmer, der ikke påtager sig det ansvar de burde, og i sådan et tilfælde er det vigtigt at man hurtigst muligt finde ud af, om den eller de gruppemedlem(er) har tænkt sig at ændre adfærd eller om man bør opløse gruppen, men hvis gruppen ellers er funktionel og alle så vidt som muligt prøver deres bedste er det vigtigt at man anerkender hinandens arbejde og eller taler sammen om eventuelle fejl og mangler hos hinanden.


(Jeg drikker en del te lige for tiden & så har jeg kastet mig over en knap så studierelateret bog, omend lettere sociologisk og samfundskritisk)


Uddannelsen jeg går på er i det hele taget meget glad for gruppearbejde, og tanken om hvor vidt det er af økonomiske grunde, har da strejfet mig, for der er tidspunkter, hvor jeg tror vi ville have lært mere af eksempelvist, at skrive en individuel opgave, end af gruppearbejdet. Måske er det også lige nemt nok at være bagklog på andres vegne, når nu det ikke er mit ansvar at koordinere et helt semester og jeg er sikker på at mange undervisere, ind i mellem også ville ønske at de kunne gøre ting anderledes.

Som det ser ud nu, har jeg ca. 4 dage til at forberede 3-5 minutters mundtlig oplæg til på mandag, til den sidste del af dette semesters eksamen, og efter det kan jeg tage en lille puster, inden jeg fortsætter i praktik.


Nogle af jer ved nok allerede at min praktik kommer til at foregå i egen biks, jeg skal nemlig have lavet en forretningsplan og have hevet fat i nogle potentielle klienter, der godt kunne tænke sig at tage en snak eller måske et helt forløb hos mig.


I løbet af næste uge, måske endda inden, kommer der et lille opslag op her på bloggen og ud rundt omkring på min sociale medier, der gerne skulle kunne deles. Det kommer til at fortælle lidt om hvad jeg kan tilbyde, især her i min praktik hvor jeg sætter timeprisen og prisen på mine forløb lidt ned. Stay tuned, og så håber jeg i har lyst til at hjælpe mig med at dele budskabet når den tid kommer. ⭐


Det var alt herfra i dag, jeg håber i er kommet godt gennem ugen indtil videre og kan byde lillefredag (som nogen åbenbart kalder torsdagen) velkommen med åbne arme.


Klem, Katrine

Borggade 6k
8000 Aarhus
24 52 26 41
CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle