Spotify recap 2018

Opdateret: 25. feb. 2019

Glædelig lørdag venner.


Hver måned deler jeg et mix fra Spotify, med sange jeg har hørt måneden forinden. Det var noget jeg begyndte at gøre i februar sidste år, hvilket betyder at jeg nu har lavet musiklister på Spotify, i et helt år. Det er da lidt sjovt, er det ikke?


Musik fylder utrolig meget i mit liv. Jeg hører musik hver dag og har det lidt med musik som jeg har det med vin - jeg ved ikke særlig meget om det, men jeg ved hvad jeg kan lide, (og min smag spænder vidt) Hehe.


Hvis jeg skulle skrive en liste over helt fundamentale ting der gør mig glad, så ville musik uden tvivl stå på den. Der er bare noget helt særligt ved at forsvinde ind i en god sang. Det er en følelse der fylder hele min krop. Lidt ligesom kærlighed. En god sang kan give mig næsten samme følelse som at holde en jeg holder af, tæt ind til mig, i en god kram.


Nu hvor jeg ligesom lidt har 1 års jubilæum, med at lave de her musiklister, syntes jeg det ville være sjovt med en lille opsummering på hvilke mix jeg delte gennem 2018. Den håber jeg i er med på.2018 bød på 11 forskellige mix. Jeg er ikke så opfindsom, så hver måneds mix, har simpelhen bare fået navn efter måneden jeg delte det i. Jeg prøvede mig ellers med nogle finurlige navne til at begynde med, men det virkede bare fjollet og det væsentlige var jo sådan set bare musikken. Her kommer alle 11 mix.


Klik på teksten for link direkte til Spotify listerne.


Februar mix 2018

Antal sange: 19

Mit første mix. Det blev lavet da vi stadig boede på kollegiet. Det er fyldt med en del energiske sange. Lige hvad jeg havde brug for, for at holde humøret og motivationen højt på det tidspunkt. Mixet blev lavet og lyttet til gennem januar og jeg havde brug for noget musik der kunne få mig i gang om morgenen og give mig et boost på mine løbeture. Vinteren og mørket var lidt hårdt ved mig og der skulle lidt ekstra til for at holde mig kørende. Det er stadig et godt mix at løbe til.


Marts mix 2018

Antal sange: 20

Mix nr. 2. Jeg var ret stolt da jeg delte dette mix. Ikke fordi det var bedre end det forgangne, men fordi det ligesom var det første spæde tegn på noget fast og kontinuerligt. Det gjorde mig glad kan jeg huske. Det er også et godt mix. Jeg var lige stødt på Jon Bellion, hvis musik jeg er helt vild med, og der kom derfor hele 2 af hans sange på dette måneds mix. Jon Bellion er nok den kunstner der optræder flest gang i alt. Han er nemlig på mere end et mix.


April mix

Antal sange: 15

Så blev det forår og det kunne mærkes. Sangene jeg hørte gennem marts havde en anden tone, der var mere frisk, glad og ikke helt så kraftig som især februars sange var. Jeg cyklede til og fra campus ofte og var i humør til noget der gav mig et smil på læben mens jeg cyklede gennem århus om morgenen, og hjem igen om eftermiddagen. MisterWives, der optræder 2 gange på dette mix, var jeg især glad for.


Maj mix 2018

Antal sange: 19

Her har vi det mix, jeg nok selv ser, som det mest pudsige af dem alle. Det er et ret skævt mix med en del forskellige kunstnere der ikke rigtig passer sammen. Alligevel gav de mig alle et eller andet jeg lige havde brug for gennem april. Der er Glee versionen af Holding Out For A Hero. Så er der lidt Jamiroquai, lidt Bob Dylan, Phill Collins, Bruno Mars, Cher, Queen og en del flere. Hvis ikke det lyder som en lidt finurlig blanding, så ved jeg ikke hvad der ellers gør. hehe.


Juni mix 2018

Antal sange: 15

Så er sommeren på vej og da jeg lavede dette mix, var det præcis det jeg havde i tankerne. Jeg forestillede mig hvordan dette mix kunne høres til en sen sommerfest, hvor der skulle grilles, danses og drikkes kolde øl. Ikke at det nogensinde skete, men jeg dansede rigtig meget rundt hjemme på kollegieværelset til det selv, med vinduet åbnet og solen der skinnede ind. Her var jeg næsten lige stødt på Haim, så de kørte rigtig meget på repeat og det gjorde Moshav med My Pure Soul også.


Juli mix 2018

Antal sange: 38

Så er vi nået til dette års mix med flest sange. Hele 38 sange og for mig, er det ret mange. Jeg sætter mig som oftest fast på et lille udvalg af sange og så hører jeg dem igen og igen eller også er det en bestemt kunstner hvis sange jeg høre ustandseligt. Jeg har haft perioder hvor jeg har hørt den samme kunstner dag efter dag (Queen, Haim, Big Fat Snake, Jon Bellion, Foreigner, Lana Del Rey) for så at skifte til en anden og sådan fortsætter det så i perioder.


August mix 2018

Antal sange: 15

Så blev det sørme august og denne måneds mix rummer en del sange, der dukkede op i mit Discover Weekly. Når jeg trænger til lidt nyt musik, er det altid her jeg lytter først, for jeg hører rigtig tit nogle gode sange, der bare lige er mig. Langt de fleste af sangene på dette mix havde jeg aldrig hørt før jeg lavede det, så det var en ret skøn oplevelse at høre disse nye sange igen og igen til de ligesom blev en del af min indre musikhistorie.


September mix 2018

Antal sange: 18

Septembers mix bærer præg af at det er i september jeg har fødselsdag, så jeg traf en bevidst beslutning om, at det jeg så, som mit fødselsdagsmix, skulle rumme sange jeg virkelig holder af. Sangene på dette mix er derfor en god blanding af nogle gamle kendere, jeg har hørt siden jeg var barn og nogle nyere favoritter. Big Fat Snake optræder hele 3 gange i dette mix, bl.a. med Suspicious Minds - som i øvrigt også er med på mixet i Elvis udgaven. Så er der Eurythmics med Sweet Dreams, der minder mig om køreturene til Sjælland med min far. Så er der det første nummer jeg hørte med Gorillaz, som har gjort mig hooked for life, 3 numre med Lana Del Ray og lidt til.


Oktober mix 2018

Antal sange: 16

Efteråret kommer snigende og jeg blev hurtigt i humør til nogle mildere og mere melankolske numre. Oktober mixet rummer maange numre med Lana Del Ray, Almost Human af Laura Daigle, hvis omkvæd virkelig bare rammer lige i hjertet og en masse andre ret specielle og lidt skæve numre såsom 3/3 og Cool Blue af The Japanese House. Dette her er det skønneste madlavningsmix. Der blev lavet meget mad og drukket en del glad vin til dette mix. hehe.


November mix 2018

Antal sange: 19

Sangene på mit november mix bar tydeligt præg af, at vi netop havde set Rock of Ages igen, igen. Åh hvor jeg elsker Foreigner. Så er der en masse numre fra Discover Weekly såsom Keep The Faith af Moon Boots og Nic Hanson, Hopes Up af DRAMA og Glow af Dutch Kid.


December mix 2018

Antal sange: 13

Glædelig jul. Decemberen i 2018 var ikke så julet som jeg havde håbet. For meget eksamen, for lidt sne, men masse af chokolade og æbleskiver heldigvis. hehe. Musikken bar slet heller ikke præg af jul. Der blev hørt en masse Jon Bellion igeeen, og Start af War, Dream og You Belong to Me kørte skiftevis på repeat. I det hele taget et virkelig godt mix.


Så nåede vi vejs ende og har nu været alle mix fra 2018 igennem. Vildt alligevel. Jeg håber i syntes det var sjovt med sådan et lille recap her. For mig føltes det som en lille rejse tilbage i tiden. Jesper og jeg har endda hørt næsten alle sangene igennem herhjemme mens jeg har skrevet dette indlæg. Jeg har faktisk også samlet alle sangene i et stort 2018 mix (med 165 sange i alt) som i kan finde lige her.


Tak fordi i kiggede med. Rigtig god aften


Klem, Katrine

Seneste blogindlæg

Se alle