Små køb jeg drømmer om...

Foråret har for alvor meldt sin ankomst og med sig har den bragt den der småpiblende kløen af fornyelse, lysten til at tømme samtlige skuffer og skabe - skabe orden i kaoset - gøre plads til lidt nyt.


Og nu hvor vi har rykket rundt herhjemme, fået vores seng retur og skabt et soveværelse igen, har det givet anledning til lidt yderligere omrokering og jeg har derfor samlet en lille blandet landhandel af små køb jeg går og drømmer lidt om - lidt til klædeskabet og lidt til boligen.


Jeg lægger tryg på drømmer, for vi lever på et småt budget herhjemme da jeg stadig er studerende, og hvor Holger naturligvis er vores førsteprioritet. Men drømme - det kan man altid.


Hvid bomuldskjole fra Ganni (her). Blåstribet pyjamas fra Aiayu (her). Bordlampe fra Menu (her). Ivar fyrretræsskab fra IKEA (her). Plateusandal i sort læder fra &otherstories (her). Keramiktallerkener fra Seramiku (her). Gråbrun strikbluse med bindebånd fra &otherstories (her).


Efter mange år med formaningen om at "hvidt jo bliver så nemt plettet", er jeg langsomt begyndt at lukke lidt hvide og lysere stykker tøj ind i min garderobe. Mit liv er simpelthen for kort til at lade være med at gå i noget, blot af frygt for, om pletter mon ses tydligere på det, og da jeg faldt over den fine sag af en kjole fra Ganni, havde jeg svært ved at få armene ned. Jeg lurer stadig på at bestille den hjem, for jeg har en forestilling om at den ville være så fin at tage på, hvis Jesper og jeg beslutter os for at gå på Rådhuset. Det har vi nemlig talt lidt om, da der stadig er lang vej endnu, før vi har råd til den bryllupsfest vi drømmer om.


Jeg er lidt af en frossenpind og pakker mig dagligt godt ind. Især når jeg bare går rundt herhjemme, og det gælder også når jeg skal sove. Derfor drømmer jeg lidt om et ordentligt sæt nattøj: noget pænt, der kan erstatte mine gamle hullede bluser og slidte yogatights (min mormors hjemmestrikkede sokker holder for evigt). De stribede sæt fra Aiayu, særligt det klassiske i lyseblå, har jeg kastet lange blikke efter siden de åbnede butik i Volden.


I lyset af vores lille omrokering herhjemme har jeg endelig fundet en potentiel plads til den skulpturelle lampe fra MENU af Jonas Wagel. Den har efterhånden en del år på bagen og jeg husker den helt tilbage fra min gymnasietid hvor jeg spottede den i et Elle Decor blad.


Vi er altid på jagt efter smarte opbevaringsløsninger herhjem til og også gerne nogle kreative gør-det-selv løsninger. Serien og særligt skabene fra IVAR hos IKEA har jeg set mange flotte gør-det-selv løsninger af og jeg har længe tænkt, vi kunne gøre noget flot med dem herhjemme også - give dem en klat maling og hænge dem op på væggen. Men det kræver at jeg får Jesper med på ideen.


I disse solrige forårsdage, begynder der så småt at dufte lidt af sommer også. Den kommer snigende lige så stille - jeg ved det, og sommer er lig med bare tæer, det er det bare, og jeg elsker det - med farvede negle i en flot sandal. De sidste par år, har jeg genbrugt de samme to par Birkenstock sandaler, men de er altså ved at leve på sidste vers begge to og jeg kunne derfor godt tænke mig at føje noget helt nyt til min meget lille skosamling - nemlig de fine plateau sandaler i sort læder fra & Other Stories. De rammer den moderne 90'er ånd på rigtig fin vis, uden at det er helt tydeligt synes jeg. Sådan lidt ala Cat Stratford fra 10 Things I Hate About You. Helt perfekt.


Pæn keramik bliver jeg aldrig træt af og jeg er netop begyndt at følge med hos ejerne af Seramiku. Nøhj hvor sælger de nogle fine, unikke ting. Jeg er faldet pladask for de hvide tallerkener, der trods deres japanske ophav også rammer ind i noget klassisk skandinavisk.


Sidste gren på stammen er den fine striksag, også fra & Other Stories. Et fint bud på en erstatning til en lignende bluse jeg allerede har hængende herhjemme, der dog er sort og af 100% genanvendt polyester, noget jeg efterhånden er rigtig træt af. Den gråbrune sag her er 70% uld og derfor noget mere holdbar og bare helt igennem pæn at kigge på. Den sorte sag herhjemme, er også fra & Other Stories og jeg har været rigtig glad for den alle de år jeg har haft den, men den er altså også blevet skambrugt. Og siden Holger er kommet til, har den også lidt under både snot og madresester. Den er derfor rimelig klar til snart at blive pensioneret.


Er der mon nogle små køb i også går og drømmer lidt om dette forår?

Seneste blogindlæg

Se alle