Små drømme for det nye år

Aaaaah. Jesper er netop trådt ud af døren med Holger i barnevogn og det eneste jeg kunne tænke på var at sætte mig ved tasterne. Det var som om ordene formede sig i hovedet på mig så snart jeg lukkede døren, næsten væltede ud faktisk og det sjover er jo så, at så snart mine fingre rammer tasterne, så ændrer ordene sig. Jeg omskriver og bliver i tvivl om det skrevne. Det er som om ordenen i hovedet lever sit eget liv, et liv der bare ikke kan overføres direkte fra tanke til tekst.


Egentlig burde jeg jo nok ligge mig ned og sove lige nu, mens Holger også gør. For de sidste par uger har trukket tænder ud og hverken Jesper eller jeg er helt ovenpå. Men kaffen har slået til, tankerne drøner rundt i mit hoved og så er det altså den bedste medicin, blot at sætte mig ned og skrive.Det er et nyt år, men jeg kan ikke helt mærke det. Det eneste der egentlig vidner om det, er resterne af kransekage ved min side. Jeg elsker kransekage. Men ellers føles alt andet som det plejer og det er vel egentlig ikke så usædvanligt endda, bare anderledes. For da jeg var yngre, kunne jeg godt mærke det nye år. 1. januar var ikke bare endnu en dag. Det var den første dag i et nyt år. Et nyt år fuld af muligheder, hvor alting skulle være anderledes.


Og det er såmænd ikke fordi 2022 ikke kan være fuld af nye muligheder. Jeg tror bare ikke jeg kan se dem for mig lige nu. Alt mit hoved kan rumme, er de få konkrete ting der allerede venter forude og jeg har simpelthen ikke energi til at fylde mere på lige nu. Mit nytårsfortsæt er ganske simpelt - to move foreward, én dag ad gangen. Og det er ikke fordi der venter mange ting i det nye år, men de ting der venter er store og kommer til at fylde en del og det vil jeg rigtig gerne bare give dem plads til.


Holger starter eks. i institution her i januar og det er altså mega skræmmende. Vildtfremmede mennesker skal, lige om lidt, til at bruge store dele at mit barns hverdag sammen med ham frem for mig og det synes jeg altså er svært. Naturligvis bliver det sikkert også rigtig godt og jeg tror især Holger kan komme til at nyde det. Han er nemlig så glad for andre børn. Og mon ikke også jeg kan komme til at nyde "friheden" lidt og komme til at savne ham. Jeg glæder mig faktisk lidt til at savne ham, det er en rar følelse, fordi følelsen når man forenes er så god.


Og til februar skal jeg tilbage på studiet, så vi skal pludselig til at jonglere en del bolde med Holger der skal afleveres og hentes, Jesper med hans skæve vagter og mig der skal til forelæsninger og finde tid til også at læse. Jeg sidder også stadig med lidt arbejde for ErhvervLystrup, der skal passes ind, som dog forhåbentlig bliver afsluttet i løbet af dette år. Så de der bolde der, jo det er nok mig der skal klare det meste af jonglørarbejdet, men forhåbentlig går der hverdag i det på et tidspunkt. Jeg spår dog, at det nok kommer til at tage et par måneder. Jeg synes stadig ikke helt jeg er faldet til i Jespers svingende skema for eksempel.


Jo og så har Jesper og jeg jo lagt budget for dette nye år, noget vi faktisk ikke har gjort sammen tidligere. Men vi har jo et ønske om at købe bolig en dag og vi følte at det kræver en mere ihærdig indsats. Og så spiller vi jo på hold sammen ikke, Jesper, Holger og jeg, så at lægge en strategi for et fælles mål slog os bare pludselig som ganske fornuftigt. Men jeg tænker det kommer til at kræve fokus også, at falde til i det nye budget, der jo nok skal rettes til løbende, og måske vi også har været lidt optimistiske med hvad der kan lade sig gøre. Nu må vi se. 2022 føles rigtig meget som et år der kommer til at stå i realismens tegn. Ikke så meget drømmeri, men mere hård handling og fokus. Hvilket måske slet ikke er så ringe endda. Nogle gange kan det faktisk føles rigtig rart.


Når det så er sagt, skal der naturligvis stadig være plads til en lille smule drømmeri, bare af en måske lidt mere realistisk kaliber. Og dem har jeg da også et par enkelte små stykker af.


Jeg drømmer f.eks. om:

  • at finde mere tid til både at læse og skrive.

  • at tage på sommerferie bare Jesper, Holger og jeg.

  • at se min lillesøster lidt oftere.

  • at tage på hotel en nat eller to helt alene.

Hvad drømmer du om i det nye år?

Seneste blogindlæg

Se alle