September mixGodmorgen venner og glædelig tirsdag.

Her i Aarhus er vejret gråt, med gråt på og regnen drypper helt beroligende på altanen. Mens jeg har siddet her ved stuebordet, og drukket kaffe og spist morgenmad, med Jesper, har lyset lige så stille, bredt sig over Aarhus tage og det er ikke længere så mørkt, som da alarmen ringede for et par timer siden.

Mild morgenmusik spiller fra højtaleren på sofaen og det er ret hyggeligt at sidde her i loftlampens skær og kigge ud af vinduet, mens jeg skriver.

Jesper har købt en ny bog, som satte gang i morgenens samtale. Det er et sociologisk leksikon fyldt med begreber og forklaringer. Vi slog op på en tilfældig sidde og valgte et ord. Instrumentalisme, faldt valget på og så læste Jesper højt. Jeg ved ikke om jeg ville kunne genkalde bogens præcise ord, men ifølge instrumentalismen er teorier og statistikker, værktøjer der kan hjælpe med at forklare menneskelig interaktion med natur og samfund, og altså ikke begreber der nødvendigvis afspejler virkeligheden.

I løbet af de næste 20 minutter gik samtalen fra instrumentalisme, til begrebet kafkaesque, en snak om metamorphosis (bogen og begrebet) og til sidst lidt om nostalgi. Jeg ville lyve, hvis jeg fortalte at jeg ikke elsker morgener som denne. Jeg føler mig beriget allerede fra morgenstunden, af at have fundet en partner der af egen lyst tager sociologiske begreber op så tideligt om morgenen og finder det fornøjeligt.

Jesper er taget afsted til forelæsning, så nu har jeg lejligheden for mig selv. Jeg tror jeg vil lave mig en kop kaffe til og så skrive en lille liste over dages to do's. Først to-do på listen, kan jeg krydse af, så snart jeg har delt dette blog post. Det er nemlig blevet tid til at dele min spilleliste for september med jer og jeg kan lige love for at den er blevet god.

Månedens liste indeholder både gamle klassikere, og lidt nyopdagede hits. Nogle af sangene giver mig, apropos nostalgi, en hjemmelig følelse i kroppen, fordi de minder mig om min barndom, hvor jeg dansede rundt på stuegulvet til Big Fat Snake.

På listen finder I bl.a. Fight For Your Love, et par sange af Boy and Bear, en helt ny single fra Rick Astley, lidt Lana Del Rey og Woman af Cat Power. Jeg håber virkelig, i vil kunne lide listen, for jeg syntes det er et fantastisk udvalg denne måned. Det eneste der mangler, er lidt mere rock og så ville vi næsten være hele vejen omkring min musiksmag.

Rigtig god tirsdag til jer.

Klem, Katrine

SEPTEMBER SPOTIFY PLAYLISTE

#spotifyplaylist #spotify #music #musik

Seneste blogindlæg

Se alle