Selvforkælelse & graviditetsscoop

Opdateret: 22. jun. 2021

I går var jeg for første gang, i hvad der ligner et år eller mere, i H&M. Jeg har ellers for netop selvsamme år eller mere siden, besluttet mig for at jeg gerne vil handle med et lidt mindre fast-fashion mindset og øve mig i at investere mine penge i tøj, der er af en noget anden pris og kvalitet. Men nu hvor der så småt er en babybule på vej kræver min garderobe en noget hurtigere og lidt anderledes opdatering, noget der ikke er helt så opnåeligt på det lidt smalle budget jeg opererer med til dagligt.

Derfor har jeg tilladt mig selv at slippe tøjlerne lidt det næste halve års tid og se hvad jeg kan få pengene til at række til, hvis jeg gerne både skal føle mig pæn og tilpas, uden at købe alt for meget tøj, der kun kan bruges mens jeg er højgravid.

Jeg fik altså vinget gårsdagens vigtigste to-do’s af listen og gik så en tur i H&M på Skt. Clemens Bro med ét mål i sigte: at finde og prøve lidt forskelligt graviditetsvenligt hverdagstøj (som jeg selv ynder at kalde det), altså ganske almindeligt tøj, der naturligvis gerne skal passe ind i min garderobe, men som både kan bruges under og efter graviditeten, uden at skrige graviditetstøj.

Og nøhj hvor var det egentlig lidt en oplevelse, for der er alligevel noget af en forskel fra de butikker jeg er gået i det sidste års tid og så til H&M. Tøjet har en anden kvalitet og butikken en anden kultur.

Jeg husker tydeligt hvordan H&M, da jeg gik i folkeskole og gymnasie, var det eneste sted jeg sådan rigtig havde råd til at shoppe og min søster og jeg kunne bruge flere timer i H&M Divided på første sal i Bruuns Galleri. Vi rendte frem og tilbage fra stativer til prøverum og håbede på at det store prøverum var ledigt, så vi kunne prøve tøj sammen. Åh minderne altså, og nu hvor jeg aktivt har bevæget mig lidt væk fra fast-fashion butikkerne, var det helt nostalgisk at være tilbage i en H&M butik.

”Men fandt du så noget derinde?” tænker du måske, og ja det gjorde jeg minsandten. Et styks grå jeans, der i hvert fald kan holde måneden ud, måske lidt til og som stensikkert bliver gode efter fødslen og så den fineste bomuldsstrik, der er helt perfekt her til efteråret og så til næsten ingen penge. Jeg følte mig som jordens heldigste menneske, og det gør jeg såmænd stadig, men jeg ved jo også godt at der er en helt særlig grund til at tøjet er så billigt, og det er jo selvfølgelig fordi der er nogle mennesker der ikke bliver betalt hvad de bør og som arbejder under nogle forhold, der med garanti ikke lever op til de standarder de burde. Det nager selvfølgelig, trods det gode scoop.

Jeg fortæller dog mig selv at det lige går i denne omgang. Sagerne går til et godt formål og jeg har absolut ingen intention om bare at smide det ud, når jeg ikke længere kan bruge det. Det gør jeg aldrig med noget af mit tøj. Enten sælger jeg videre eller også ryger det ned til genbrug. Jeg har faktisk netop fået et bud på min fine denim buksedragt, der var med mig på Roskilde Festival sidste år og som jeg har været rigtig glad for. Men nu har den altså gjort hvad den kunne for mig, så de bliver sendt med posten til en sød ung kvinde, der gerne vil overtage dem og jeg får en lille klatskilling der kan gå til babytøj om et par måneder, win-win altså!Alt i alt var det faktisk en helt god dag i går. En ganske skøn start på ugen. Jeg fik taget et fint indhug i denne uges litteratur til studiet, vinget et par vigtige to-dos af listen og Jesper fik sat vores seng til salg, hele molevitten, med stel og madras. Vores sovesofa skulle gerne komme i denne uge, måske i dag hvis vi er heldige og så skal sengen bare afsættes så vi kan male og flytte rundt på det kommende kontor/ babyværelse. Ih det bliver SÅ godt. Forhåbentlig kan vi måske endda lige præcis nå det hele lige i tids nok til før min fødselsdag. Sikke en gave det ville være.

For et par uger siden blev jeg lidt frustreret over at vi ikke rigtig havde taget action på noget som helst herhjemme og jeg vil så gerne at vi ikke klarer det hele i sidste øjeblik, så Jesper steppede sgu op og vi fik virkelig kigget på og så bestilt den sovesofa, der ligesom har sat lidt skub i det hele nu. Fantastisk altså!

Og så har september bare allerede været lidt af en selvforkælelses måned for mit vedkommende. Længe siden er det, at jeg har brugt så mange penge på mig selv. Foruden graviditetstøjet, har jeg købt to håndlavede keramikkopper, der kan bringe glæde i den kolde tid vi går i møde, investeret i næste års kalender, bestil en efterårs/vinterjakke og købt den fineste bambus plantepiedestal. Næste køb bliver en bøtte hvid maling og så er det også slut.

Men lige om lidt, eller om et halvt års tid, kommer der jo altså også et lille liv til verden, der ikke bare skal have al min opmærksomhed, men også alle mine penge. Så jeg tænkte, at nu var det nu, hvis jeg lige skulle nå at forkæle mig selv lidt, inden der sikkert går rigeligt med tid før det igen bliver muligt. Og ved i hvad. Jeg har det sgu helt godt med det.

Den ene kop bliver allerede brugt flittigt af både Jesper og jeg (den anden skal lige komme med posten først), kalenderen er bare en fandens god investering og jeg har ikke købt ny jakke i to (eller er det tre) år og min søde mor minder mig om det hver vinter, at jeg da skal have en ny jakke, så det er i virkeligheden long overdue. Bambuspiedestalen har jeg luret på i to måneder, men ikke købt fordi den har været udsolgt og den er der måske ikke nogen anden god undskyldning for, end at den bare er fin, heh. Det skal der vil også være plads til ikke.

Hvornår har i sidst forkælet jer selv? Både med og uden en god undskyldning? Og hvad har i købt?

Og sørme så om ikke klokken lige slog 7.00. sikke en timing. Så vil jeg hælde mig selv endnu en kop kaffe i den nye keramiksag og kaste mig over lidt mails inden jeg skal op på AU og mødes med min studiegruppe.

Håber i får den dejligste tirsdag 🧡

Seneste blogindlæg

Se alle