Søndagssnak #52


Godmorgen venner


Klokken er 07.24 i dette øjeblik og det er så bælgravende mørkt udenfor at man skulle tro det stadig var nat. Det overrasker mig lige meget hvert år, hvor mørkt det egentlig bliver når vintere rammer os. Det er mildest talt deprimerende.


Jesper og jeg tog til Ugelbølle i går, for at hjælpe min mor med juleforberedelserne og har sovet her natten over. Jeg er næsten lige stået op og har sat mig til rette ved stuebordet, foran pejsen. Varmen fra flammerne, breder sig over min ryg og selvom det er meget dejligt, er jeg netop kommet i tanke om at der er Go' morgen Danmark om mindre end en halv time, så jeg tror jeg lister ovenpå og tænder tv'et om lidt.Inden da, vil jeg prøve at se om ikke jeg kan få nogle af mine tanker ud af hovedet og ind i computeren her. De sidste par dage har jeg været lidt ved siden af mig selv, lidt mere følsomt end jeg plejer og ikke helt været ordentligt til stede i sociale sammenhænge. Når jeg er mit normale selv, er jeg bedre til at være social, mere udadvendt og hurtigere til at komme med snappy comebacks, når der er nogen, der sender en joke i min retning.


De sidste par dage, har der ikke været meget af den Katrine i mig og jeg har følt mig lidt energiforladt. Mit første gæt er at juletravlheden har tynget mig lidt ned. Der er meget at se til og selvom jeg går ind i december med de bedste intentioner om at bage eller lave konfekt, pynte op og købe gaver i god tid, er det som om det bare ikke lykkedes. Der bliver bagt en smule, pyntet op i sidste øjeblik og de sidste julegaver købes 2 dage inden jul.


Det er ikke optimalt, men det er hvad det er.


Samtidig, er der en sær form for juleblues der rammer mig i december. Jeg kan godt mærke, at selvom jeg nyder alt det gode ved julen, så godt jeg kan, kan jeg ikke helt lade være at tænke på de der mangler: dem der ikke har en familie at fejre jul med: dem der ikke kan give deres børn det de ønsker sig og dem der bare ikke helt har nok til julen.


Mens mange af os andre, pynter juletræer, forbereder julemad og køber fine gaver til hinanden, er der andre, der ikke har de samme fornøjelser. Jeg har flere gange tænkt hvad jeg mon kunne gøre for at hjælpe og om der overhovedet er nogen der vil have min hjælp, men jeg har ingen anelse om hvor jeg skulle starte.


Nu venter julen jo lige om hjørnet, så jeg kan ikke gøre mere end at dele mine tanker og istedet vende dem til glæde over at være hos min familie i julen og sætte pris på alt det jeg selv har. I dag fejrer vi lille juleaften hos min mor. Senere på dagen kommer min lillesøster og min storebror med sin kæreste og så er vi alle samlet til en slags pre-juleaften.


I morgen tager vi så til brunch hos min far, inden Jesper og jeg kører til Slagelse og fejrer jul med hans familie.


Jeg håber i får en dejlig lille-juleaftensdag.


Klem, Katrine

Seneste blogindlæg

Se alle