Opskrift på havregrynskugler med dadler og grøn kokos

Opdateret: 17. dec. 2018


Godmorgen alle sammen & glædelig 1. søndag i advent. Så er det rigtig blevet jul og for mit vedkommende, kan det altså mærkes. Jeg var nemlig til julefrokost i går og den fik ellers ikke for lidt. Jeg frygter stadig, jeg lugter lidt af snaps.

Ud af fjerene og afsted, skal jeg dog, for turen går til Ugelbølle, hvor den står på julehygge og fødselsdagsfejring. Derefter tager jeg direkte til Slagelse, hvor jeg skal tilbringe et par dage, i forbindelse med nogle møder i København.

Inden jeg suser afsted, ville jeg dog lige dele en opskrift med jer. Det er en opskrift på de lækreste, men lidt sundere, havregrynskugler. Jeg syntes selv de smager fantastisk, men jeg har jo også leget med opskriften indtil den var lige efter mit hoved. Nu håber jeg selvfølgelig bare, at i vil syntes ligesågodt om dem.

Til denne opskrift har jeg på egen opfordring testet Naturli’s Smørbar som erstatning for almindelig smør, men ellers er ingredienslisten ganske kort, og opskriften lige til at gå til.

Det skal du bruge:

Ca. 200 gram dadler

En tsk. vaniljesukker

1/2 dl vand

2 spsk. kakaopulver

Ca. 1 tsk frisk revet ingefær

Et par dråber rom essens (ikke for meget, da smagen hurtigt dominerer i kuglerne)

80-100 gram finvalsede havregryn (jeg rammer oftest selv de 85 gram)

50 gram Naturli’ Smørbar (eller almindelig smør)

Ca. 50 gram kokosmel

Grøn frugtfarve

Fremgangsmåde:

Start med at udstene de 200 gram dadler. Kom dem i en skål med 1/2 dl vand og mos med en stavblender. Når dadlerne er most til en lind og lettere cremet masse, skifter du fra stavblender til håndmixer. Brug dejkrogene. Kom vaniljesukker, kakaopulver, frisk revet ingefær og rom essens i dadelmassen og rør rundt til det hele er blandet godt sammen. Smelt de 50 gram Naturli’ Smørbar evt. i en lille skål i en mikrobølgeovn og kom det i dejen sammen med havregrynene. Rør det hele sammen og når det er godt blandet stiller du dejen i køleskabet, så den kan sætte sig lidt inden du begynder at rulle kuglerne.

Mens dejen står i køleskabt, kan du farve kokosmelen med en smule grøn frugtfarve. Jeg syntes det ser vildt fint ud, og hvis du laver kuglerne med børn kan du evt. lege med forskellige former for krymmel eller flere forskellige frugtfarver. Når alle kuglerne er rullet og vendt i kokosmel, kan du stille dem i køleskabet til de skal spises.


Jeg syntes selv de smager bedst, når de har stået lidt i køleskabet. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre hvad i syntes om opskriften, hvis i prøver den af og jeg ville blive meget glad for en kommentar her på bloggen eller hvis i tagger mig på instagram.

Rigtig god søndag <3


#søndag #weekend #søndagssnak12

CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle