Søndagstanker

Opdateret: 14. dec. 2020

Godaften derude.


For første gang i flere måneder, har jeg sat mig til rette i sofaen med det formål alene, at byde jer på lidt søndagstanker. I virkeligheden, er det nok lige så meget for mig selv, som det er for jer, for jeg har lidt tankemylder jeg trænger til at komme ud med.


Jeg har holdt en lille pause fra det faste søndagsskriveri fordi jeg følte det blev en anelse for tvangspræget, sådan "jeg skal også lige huske det der søndagsskrive" - agtigt. Det er jo ikke livsnødvendigt at jeg udgiver et blogindlæg HVER søndag, hvis der reelt set ikke er noget spændende at dele. Så nu har jeg lige holdt en lille pause, så den naturlige lyst til at skrive kunne vende retur.


Den seneste tid har jeg desuden også følt mig lidt fanget i en kedelig tanketrummerum, omkring alt det her med blog, hjemmeside og at starte op som selvstændig, ja og om fremtiden, min brug af de sociale medier og studiet. Jeg har virkelig være omkring alt i mit fyldte tankeunivers og jeg vil prøve at dele nogle af disse tanker med jer, så i ved hvor jeg står.


Se som begyndende selvstændig, har jeg faktisk gerne villet tage det med ro og ikke begynde at omtale eller promovere en side af mig selv, som jeg ikke var sikker på stemmede overens med det budskab jeg egentlig ønsker at formidle. Jeg synes tit der bliver lige rigeligt med selvsalg og selvpromovering på de sociale medier og det har jeg det virkelig svært med, for jeg har ikke lyst til at proppe min filosofi ned i halsen på folk og det der med at brande mig selv, giver mig en underlig fornemmelse i maven. Meget af tiden her i begyndelsen er derfor blevet brugt på at finde ud af hvad det egentlig er jeg ønsker at sige og hvilken plads jeg gerne vil tage her i livet – både som menneske og som selvstændig. Tunge sager.


Jeg ved jo godt at jeg har en masse at byde på og jeg tror også gerne jeg vil dele ud af den viden og de evner jeg har, spørgsmålet er bare hvordan? Og det er altså det jeg prøver på at arbejde på lige nu, for allerede i denne begyndende process som selvstændig, har jeg måttet arbejde en del med mig selv. Det fandt jeg hurtigt ud af efter en fin håndfuld netværksarrangementer (som nogle selvstændige altså dyrker en hel del). Her har jeg fundet ud af hvor mange mennesker der egentlig har en holdning til hvad man kan, skal eller bør gøre for at starte en succesfuld forretning og alt for mange af de råd jeg har fået, har bare overhovedet ikke haft nogen god klang i mine ører.


Derfor har jeg også virkelig måttet mærke efter nede i maven for at fornemme hvad jeg kunne bruge og hvad jeg ikke kunne. For selvom jeg grundlæggende ikke kan forties med det jeg hører, kan der jo godt gemme sig nogle enkelte guldkorn imellem. Helt generelt bliver jeg dog nemt overrumplet af andres tanker og holdninger, for selvom jeg selv tænker tanker såsom ”men det er jo ikke det jeg vil…” eller ”det er slet ikke den retning jeg skal…” mens de taler på livet løs, kan jeg alligevel godt komme en smule i tvivl, fordi frygten for at fejle altid ligger og gnaver i baghovedet ”hvad nu hvis andres tanker og ideer er bedre end mine?".


Det er så nemt for mig at underminere mine egne værdier og mål når folk, der allerede er godt på vej, giver mig vild og vejledning. For det at de er godt på vej, må jo betyde at de gør noget rigtigt ikke? Men sandheden er jo at der højst sandsynligt finde mere end én vej frem og i sidste ende bliver jeg jo nødt til at stole på min egen mavefornemmelse og gøre det, der føles rigtigt for mig og min forretning, også selvom det så betyder at det måske går lidt mere langsomt fremad. Det handler trods alt om, at jeg kommer derhen hvor jeg gerne vil og skaber det jeg gerne vil, ikke så meget om hvor hurtigt jeg skaber det.


Foruden de her selvstændige tanker, har det sociale på studiet også fyldt en del. Lige for tiden er kontakten til mine medstuderende rimelig flad og sådan føler jeg det har været længe. Stemningen i klassen er ikke den hyggeligste og faktisk har jeg lidt givet op på at gøre noget ved det. Jeg er trods alt ikke den eneste i klassen der bidrager til stemningen, så istedet bruger jeg min energi på at holde mit eget humør oppe og motivere mig selv til at være aktiv på studiet, for der er dæmme ikke meget andet der driver værket lige for tiden.


Jeg kan vist roligt sige at den sommerferie kun kan komme for langsomt.Det var vist alt hvad jeg havde for nu. Jeg håber i kunne overskue min lille rant, der jo desværre ikke ligefrem var super positiv. Om ikke andet håber jeg at i har haft en dejlig weekend og at i kan hive lidt god energi med jer ind i den nye uge.


Rigtig god aften ⭐

Seneste blogindlæg

Se alle