Plantesnak (jeg har fået grønne fingre)


Jeg har altid tænkt at jeg ikke var det store plantemenneske. Mest fordi jeg ikke har været så god til at se til dem. Jeg har simpelthen bare haft alt muligt andet at se til. Det er dog så småt ved at ændre sig og her i 2017 har jeg faktisk erhvervet mig hele 3 forskellige slags planter. Én af dem, har jeg dog to af.

Der er en ganske simpel forklaring på min øgede interesse for planter. Først og fremmest, føles det rart at bringe lidt af naturen indenfor. De grønne farver pryder rummet og gør mig i godt humør, endnu mere når jeg kan se de er vokset. Desuden er det at have planter, en måde hvorpå man kan lære at passe og pleje et liv. Planterne skal vandes, ha' lys, måske en passende temperatur, gødning og omplantes en gang i mellem.


Ved at holde planter kan man træne sig selv i at give andre end sig selv opmærksomhed og uden det helt store pres, lære at lægge mærke til behov der ikke er ens egne. Det virker måske som nogle lidt seriøse ord at bruge om planter, fordi de jo for mange sikkert kan være meget nemme at holde. Jeg har dog formået at slå en plante eller to ihjel og det er jeg bestemt ikke stolt af. Derfor har jeg en stærk intention om at give liv til de planter jeg huser nu og tage dem med mig når jeg engang flytter.

Det skal lige nævnes, at jeg ved ufatteligt lidt om planter, så jeg er virkelig en nybegynder på området. Jeg plejede, indtil for ganske nyligt, at tro at sukkulenter bare var små planter. Ikke at det var en særlig art af planter med et bestemt udseende. Jeg troede faktisk at sukkulent bare var betegnelsen for små planter. Bare rolig, det har jeg fået afklaret og jeg er totalt klar over hvilken type plante en sukkulent egentlig er. De to små planter på billedet, her nedenfor, er jeg ret sikker på kunne være en Aloe Vera art. Hvis i har et andet bud eller er enig i mit gæt, må i meget gerne smide en kommentar, jeg vil vildt gerne have styr på hvad det er for nogle planter jeg egentlig har.


Måske tænker i allerede nu, at det er nogle spændende tanker jeg har delt med jer, om noget så simpelt som planter - men jeg har mere endnu.

Det er nemlig sådan at planter er fantastiske til at rense vores luft, og netop derfor er det en synd og skam at vi går og fælder skove, verden over.

Planter optager kuldioxid fra luften og omdanner det gennem en process, kendt som fotosyntesen, til oxygen. Modsat, optager vi mennesker oxygen og omdanner det gennem en process, kendt som respiration, til kuldioxid. De to processer er lidt mere komplicerede end det og der er andre komponenter med i spillet, såsom kulhydrater og vand, men det fantastiske ved disse to helt grundlæggende naturlige processer er, at de fungerer i samspil med hinanden og bidrager til hinandens eksistens. på sin vis er det faktisk helt essentielt at leve side om side med planter - med naturen.


De to øvrige planter jeg har er noget større. Den ene er det der kaldes en Clusia Rosea, som også nævnes som Clusia 'princess' eller 'Pitch Æble'. Det er den til højre.Jeg har mest af alt lyst til at kalde den for en prinsesseplante, fordi det er nemmere.

Min tredje plante har jeg overtaget efter en udvekslingsstuderende fra min gang på kollegiet. Det er et ret mørkegrønt paraplytræ. Den er flot, men der sætter sig nemt støv på den og det får den hurtigt til at se lidt trist ud. Derfor skal den støves jævnligt af.

Andre stueplanter eller indendørs planter (som jo faktisk i høj grad lever udendørs i mange andre lande) jeg kan lide er:

  • Den klassiske Aloe Vera.

  • Den der kaldes en Afrikansk Dracena (her)

  • Monstera (her)

  • Guldranke (her) som jeg godt kunne overveje, skulle være min næste plante, om et par måneders tid måske.

  • Fiskebensplanter (her) - især den der hedder Calathea Medallion, den er særlig flot.

Har i nogle yndlings indendørs planter og hvordan har i det med at holde planter i det hele taget?

#planter #grønnefingre #indendørsplanter

  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle