Bagt havregrød med peanutbutter & banan

Opdateret: 26. nov. 2019

Jeg elsker morgenstunden, både den helt tidlige af slagsen, som jeg oftest har for mig selv og den lidt senere af slagsen, som jeg kan få lov til at dele med Jesper.


Det sker ikke tit at Jesper og jeg er oppe på samme tid om morgenen, Hvis ikke jeg sætter en alarm kl. 6.00 så vågner jeg oftest af mig selv maks en halv time senere og Jesper kan sove dagen væk hvis han ville. Det misunder jeg ham ind i mellem for. Men, det er også lidt af et privilegie at være morgenmenneske, så det ønsker jeg heller ikke at tage for givet.


Anyways, når det lykkedes os at vi kan stå op på samme tid, er det simpelthen det hyggeligste at bikse en gang bagt havregrød sammen og sætte en kande kaffe over, så vi rigtig kan morgenhygge sammen, og opskriften her, den har jeg brugt et hav af gange. Så mange at jeg kan den udenad. De bedste opskrifter, det er dem man kan udenad. Bum.


Opskriften kan du finde lige nedenfor og når først du har prøvet den, er jeg sikker på du bliver lige så tosset med den, som jeg. God fornøjelse i køkkenet.Opskrift på bagt havregrød med peanutbutter og banan


Ingredienser

En spsk. hørfrø

2 spsk. vand

2 dl. havregryn

En dl. mælk eller plantedrik (jeg bruger havredrik)

3 modne bananer

2 tsk. honning eller ahornssirup

En spsk peanutbutter

1/2 tsk. natron

1/2 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. kanel

1 knsp salt


Fremgangsmåde

Kom hørfrø og vand i en lille skål for sig og lad det trække mens du laver resten af opskriften. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Bland de to største bananer, peanutbutter, honning og mælk i en minihakker og blænd til du får en fin ensartet og let cremet masse. Kom havregryn, natron, bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt i en skål for sig og rør det sammen med en ske. Vend bananmassen og hørfrøblandingen i havregrynene med en ske og rør til det hele er blandet grundigt. Find et lille fad med høj kant eller en lille bageform og dæk det med bagepapir. Kom blandingen i formen. Skær skiver af den sidste banan og pres dem forsigtigt ned forskellige steder i dejen. Bag i ovnen i 20-25 min. Lad grøden køle lidt af før du skærer stykker af den og nyd dem med en varm kop kaffe eller te til.Seneste blogindlæg

Se alle