Spinatsalat med sød kartoffel

Opdateret: 13. sep. 2019

Nemme salater til travle hverdage er noget af det bedste jeg ved. Naturligvis skal de også gerne smage godt og nære kroppen. Dét er to vigtige kriterier jeg altid har med i baghovedet når jeg udvikler mine opskrifter.


Spinatsalaten her består af ganske få ingredienser, men smagen og næringen er helt i top. Herhjemme serverer vi den oftest sammen med et stykke fisk eller en anden fyldig salat, men jeg forestiller mig at et par falafler og en god tahin dressing til, også vil give en helt fantastisk smagsoplevelse.Spinatsalat med sød kartoffel


Ingredienser

400 g. sød kartoffel

250 g. friske spinatblade

3 spsk. solsikkekerner

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 tsk. karry

1 tsk. spidskommen

2 tsk. sød paprika

2 tsk. hvidløgspulver

Salt & peber


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en bageplade med bagepapir. Skyl de søde kartofler, skær dem i mundrette stykker og fordel dem på bagpladen. Drys med olie, hvidløgspulver, karry, spidskommen, paprika, salt og peber. Bland grundigt og stil pladen i ovnen i 35-40 min.Skyl spinatbladene grundigt og dup med et rent viskestykke eller brug en salatslynge.Rist solsikkekerne på en middelvarm, tør pande til de bliver gyldne.Tag kartoflerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Bland så med spinatblade og solsikkekerner. Server evt. sammen med falafler eller et stykke fisk og med tahindressing til.God fornøjelse i køkkenet.


Klem, Katrine

Seneste blogindlæg

Se alle