Opskrift på de lækreste snackkugler


Så er jeg endelig blevet færdig med at eksperimentere, og det er derfor tid til at dele, en (måske) længe ventet opskrift med jer. Som i måske har spottet på insta, har jeg af flere omgange, delt billeder af disse små kugler, der minder lidt om en blanding mellem havregrynskugler og cookie-doug.

Helt præcis, hvad jeg skal kalde dem, er jeg ikke sikker på. Derfor har de bare fået navnet, snackkugler men man kunne måske også kalde dem energikugler, eller cookie-dough kugler.

Ikke desto mindre, har jeg mixet, rullet, spist og startet forfra, et par gange - for at finde den opskrift, jeg syntes var både nemmest og bedst. Endelig føler jeg, opskriften er på plads og jeg har sådan glædet mig, til at dele den med jer. Jeg er nemlig selv helt tosset med dem og den glæde vil jeg selvfølgelig gerne dele.


Én af grundende til, at jeg elsker de her kugler, er fordi de balancerer rigtig fint mellem at være både lidt syndige og sunde, på samme tid. De har nemlig et lidt højt fedtindhold, men det er primært de gode af slagsen. En af hovedingredienserne er mandler og så er de sødet med dadler. De er simpelthen bare så lækre, og jeg er altid glad, når jeg har lavet dem, for så ved jeg, at jeg de næste par dage, har en skøn snack lige ved hånden, hvis jeg bliver lækkersulten.

Her får i, i hvert fald, opskriften, og så håber jeg selvfølgelig at i bliver lige så tosset med dem som jeg er.


Det skal du bruge:

En dåse kikærter (du kan også koge selv)

50 gram mandler

50 gram havregryn

6 dadler

En lille teskefuld kanel

En teskefuld vaniljesukker (eller vaniljekornene fra én vaniljestang)

En spiseskefuld kakao

To spiseskefulde mandelsmør (kan købes i helsekostbutikker eller online)

Ca. 80 gram plantesmør (evt. Naturli Smørbar)

4 Spiseskefulde kokosmel.

Fremgangsmåde:

Jeg starter altid med at finde alle de ting frem, jeg skal bruge, så de står klar og så jeg ikke glemmer noget. Alle ingredienserne skal blandes i en stor skål, men nogle af dem skal lige, en tur i en minihakker, inden du kommer dem i skålen.

Kikærterne skal drænes, skylles grundigt med vand, og skindet pilles af. (det tager lidt tid, men gør en stor forskel for konsistensen.) Så skal de hakkes i en minihakker til du har, så blød en konsistens, som muligt. Der må gerne komme lidt vand ved. Mandlerne (med skind) og havregrynene, skal begge hakkes til mel i minihakkeren. Så fint som muligt.

Dadlerne skal udstenes og også have pillet skindet af, Det giver bare et mere lækkert resultat. De skal så også en tur i minihakkeren. Det kan de evt. komme sammen med lidt af mandelsmøren, da det gør at dadlerne nemmere bliver til en lind masse. Nu skal plantesmøren så bare smeltes ved lav varme og så kan du blande alle ingredienserne sammen. Her bruger jeg, en el-mixer med dejkroge.

Når det hele er blandet sammen, rører du 4 spiseskefulde kokosmel i og ruller dem til kugler, i den størrelse du syntes passer dig bedst. De smager aller bedst, når de lige har stået lidt på køl.


God fornøjelse i køkkenet <3

#opskrift #snackkugler #sundsnack #cookiedough

CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle