Opskrift // Helt almindelig hummus

Opdateret: 25. mar. 2019


Det er ingen hemmelighed, at jeg er tosset med hummus. Hummus er en nem sag at bikse sammen og så kan en helt klassisk opskrift på hummus, piftes op på et hav af forskellige måder.


Herhjemme spiser vi hummus til mange af vores måltider, især til ovnbagte grøntsager og wokretter. Jeg holder også meget af en skive ristet rugbrød med hummus og skiver af agurk. Gulerodsstænger eller skiver af æble til en gang hummus, slår heller aldrig fejl.


Nå jeg laver hummus, bliver den ofte meget cremet. Det opnår jeg ved at have en god fordeling af alle de forskellige flydende ingredienser (tahin, olie, vand og citronsaft) og ved at blænde længe med stavblænderen.


I kan finde opskriften jeg plejer at følge, lidt længere nede i dette indlæg. Jeg tænker ikke den er helt anderledes fra så mange af de andre der kan findes ude på nettet, men god er den. I virkeligheden handler det aller mest om, at prøve sig frem og finde den fordeling af de forskellige ingredienser man alle bedst kan lide.Det skal du bruge:

1 dåse kikærter

Saften fra 1/2 citron og evt. lidt af skrællen, hvis den er økologisk

2 spsk. tahin

2 spsk. ekstra jomfru oliven olie eller koldpresset rapsolie

1/2 dl vand

2 tsk. spidskommen

1 tsk. koriander

2 fed hvidløg (eller 1 tsk. hvidløgspulver)

Salt & peber


Fremgangmåde:

Dræn kikærterne, skyl dem grundigt med vand i et dørslag og kom dem i en skål. Kom alle de øvrige ingredienser i samme skål og blend med en stavblender til du opnår en lækker, lind og cremet konsistens. Du kan også bruge en minihakker.
#hummus #hummusopskrift #heltalmindelighummus

Seneste blogindlæg

Se alle