Matchabowl a la 42Raw


Hej med jer & glædelig tirsdag.

For et par uger siden var jeg i København for at besøge en god veninde og vi var i den sammenhæng ude at spise, nogle ret gode steder. Frokost på Palæo, is hos Nicecream, aftensmad på Café N og morgenmad på 42Raw. Det var lidt af en lille luksusweekend, men priserne var nu rimelig overkommelige.

På 42Raw bestilte vi begge kaffe og matchabowls: en grøn smoothiebowl med matchapulver. I bund og grund er en smoothiebowl egentlig bare en smoothie der istedet for i glas, spises fra en skål (lidt ligesom med en portion yoghurt) toppet med lidt forskelligt såsom frisk frugt, granola, nødder osv. Prøv engang at søge på pinterest, Jeg har selv lavet et board med smoothiebowls.

Jeg var overrasket over hvor simpel og lækker sådan en matchabowl egentlig var og tænkte derfor at jeg måtte hjem og prøve at lave smoothiebowls selv. Jeg var nok egentlig gået lidt død i smoothies, men på denne måde får man lidt mere måltid ud af det og med forskellige toppings er det bare rigtig lækkert. Nedenfor ser i mit bud på en 42Raw inspireret matchabowl og længere nede finder i også opskrift og fremgangsmåde.

Hvad syntes i? Har i selv prøvet at lave smoothiebowls? eller måske været forbi 42Raw i Købehavn?Det skal du bruge:

Smoothie:

2 frosne bananer (jeg handler tit flere bananer ind på forhånd og deler dem så op i poser, to og to, til at komme direkte i fryseren. Så er der altid frosne bananer)

En halv avokado

En håndfuld frosne mangostykker

En tsk. matchapulver (kan købes i helsekostbutikker eller online)

Topping:

Her er det med at være kreativ og prøve dig frem. Der er jo et hav af muligheder, for hvad du kan komme ovenpå din smoothie. Jeg har toppet min med en hjemmelavet granola (opskrift her), en skiveskåret banan, kokosflager og chiafrø.

Sådan gør du:

Har du en god blender eller food processor kan du med garanti komme alle ingredienserne (bananer, avokado, mango, matcha) i den og lade det køre rundt indtil det hele er blandet godt sammen, De frosne bananer skulle gerne gøre smoothien en lille smule mere softice agtig og matchapulveret giver en noget mere grøn farve end avokadoen alene. Når det hele er blændet, er det bare at hælde det over i en skål og pynte med de toppings du har fundet frem. Fordi jeg hverken har blænder eller foodprocessor, bruger jeg en minihakker og det fungere altså også fint, alle ingredienserne kan lige være deri, men jeg bliver nødt til at lade banan og mango tø lidt op før jeg kommer dem i.

Jeg er spændt på at høre hvad i tænker om denne - måske i selv har et bud på en god matchasmoothie? Jeg har endnu ikke prøvet at komme grøntsager såsom spinat i, som jeg ellers tit gør med en almindelig smoothie. Som altid må i meget gerne vise jeres kærlighed ved at klikke på det lille hjerte, nederst til højre i indlægget her. På den måde kan jeg bedre se hvilke indlæg i syntes godt om.

Tirsdagsklem herfra :-)
#matchabowl #smoothiebowl #42raw #morgenmad #breakfast

Seneste blogindlæg

Se alle