Madpandekager med kikærtemel

De sidste par uger af 2019 brugte jeg bl.a. på at få tømt ud i skabe og skuffer i køkkenet. Vi havde en del forskellige meltyper der trængte til at blive brugt og jeg gav mig derfor i kast med at lave især en masse madpandekager af både rugmel, hvedemel, linsemel, tangmel og hampemel. Den bedste pandekage jeg fik lavet var dog en relativt enkel én med kikærtemel og gærflager, som i finder opskriften på i dagens blogindlæg.


Du kan sådan set bruge de fleste meltyper i denne opskrift. Dog vil jeg anbefale at andelen af en lidt finere meltype er større end andel af en grov. I denne opskrift er det kikærtemelen der er den fine meltype mens en valgfri fuldkornsmel fungerer som den lidt grovere.


Grunden til at opskriften lige udviklede sig sådan, var fordi jeg havde en ekstra rest af fuldkornsrugmel, som jeg gerne ville gøre kål på, men det viste sig egentlig at fungere rigtig godt, fordi den lidt grovere meltype tilføjer lidt ekstra bid uden at det tager overhånd. Så pandekagen er stadig blød og lækker, med en sprød kant.Opskrift på madpandekager med kikærtemel


Det skal du bruge:

2 æg

3 dl. Havredrik

3 spsk. kikærtemel

1 spsk. fuldkornsmel (hvede, rug eller spelt)

friskkværnet salt og peber

evt. lidt gærflager

olie til stegning (gerne ekstra jomfruolivenolie)


Fremgangsmåde:

Klæk æggene i en mellemstor skål. Pisk grundigt og tilføj havredrikken lidt ad gangen. Pisk let og rør rundt undervejs.


Bland mel, salt, og peber i en skål for sig. Smuldrer gærflagerne heri. Kom melblandingen i æggeblandingen lidt ad gangen og rør grundigt undervejs så du får en så ensartet masse som muligt uden klumper.


Kom panden på bagepladen og tænd på middel varme. Lad den varme helt op før du begynder at lave pandekagerne.


Kom en smule olie på panden og brug evt. en lille køkkenpensel til at fordele olien over hele panden. Kom ca. en dl. dej på panden for at lave en pandekage. Sørg for at hele pandens bund er dækket. Lav pandekager af al dejen. Der skulle gerne blive til 4, måske 5 pandekager.Pandekagerne kan i virkeligheden nydes på et hav af forskellige måder. Fyld dem med grøntsager, en god salat, salsa og bønner eller med en lille klat tzatziki. De kan også bruges til lakseruller, med en god ostecreme, purløg, evt. spinat og lidt røget laks. Kun fantasien sætter grænser.


God fornøjelse i køkkenet

/Katrine

Seneste blogindlæg

Se alle