Månedens Mix

Glædelig tirsdag.


Så er der et nyt musik mix på Spotify.


I over et år har jeg selv stået for de faste månedlige musik mix og selvom jeg elsker processen, tænkte jeg det var på tide at prøve noget nyt. Jeg besluttede mig derfor at spørge Jesper, om ikke han kunne have lyst til at lave et månedligt mix. Det ville han heldigvis gerne og det er altså det mix jeg har klar til jer i dag.


Forleden dag satte vi os ned og tog en kort snak om hans mix og her nedenfor kan i derfor læse lidt om månedens mix: hvilke numre det bl.a. byder på samt lidt om Jespers tanker bag skabelsen af mixet.


Find månedens mix herHvad tænkte du da jeg spurgte dig om du ville lave et månedligt mix?


Jesper: Jeg tænkte at det kunne da være meget sjovt. Jeg har simpelthen så mange playlister, med et par enkelte favoritter på hver, så det var sådan set lidt en oplagt mulighed for at få samlet alle de favoritter på en enkelt playliste.


Så den playliste du har lavet er faktisk et mix med alle dine favoritter?


Jesper: Ja det kan man godt sige, men der er samtidig også en anden tankegang bag mixet end at det bare er mine aller bedste favoritter, hvis man kan sige det sådan. Det er primært sange jeg rigtig godt kan lide, der er på mixet, men der er også nogle sange jeg godt kan lide som ikke er på mixet fordi sangene ligesom skulle passe til et tema jeg havde i tankerne.


Ja okay og hvad er det for et tema?


Jesper: Hvor er jeg glad for at du spørger. Temaet er mere lyrik end det er selve melodien i sangene, selvom melodien selvfølgelig også er god i alle sangene. Men de fleste af sangene er valgt til mixet pga. lyrikken. Det fleste af sangene kan jeg sådan set udenad og når jeg synger med på dem eller bare hører dem, når jeg kører med bussen eller er ude at gå så har jeg ligesom allerede en forestilling om hvad meningen bag sangene er. Nogle af sangene kæmper jeg dog stadigvæk lidt med at forstå meningen bag. Så det er lyrik der er blevet temaet for dette mix.


Det er meget cool og det har vi jo faktisk også snakket om før. Vil du give et eksempel på et af de numre du særligt kan lide?


Jesper: Jo, så skulle det være en sang der hedder Cats In The Cradle af Ugly Kid Joe, som er en soft rock, kan man vist godt kalde den. Lyrikken er meget sjov og jeg kan huske da jeg hørte den første gang med min kammerat der anbefalede den at jeg i første omgang syntes den virkede munter og glad. Jeg har hørt den rigtig mange gange og pludselig fandt jeg den på en playliste efter ret lang tid hvor jeg ikke havde hørt den og så hørte jeg den igen og så gik det op for mig at det måske egentlig ikke er den mest lykkelige sang og det syntes jeg egentlig er meget interessant - hvordan den mere muntre melodi er blevet mixet med en knap så munter lyrik. Man kan jo selv prøve at høre den og tolke på lyrikken hvis man har lyst til det.


Ja det var da en god idé og hvad hedder mixet så på Spotify?


Jesper: Det hedder Time In A Bottle


Og hvor har du fået den geniale titel fra?


Jesper: Den geniale titel kommer fra en sang af Jim Crooke der hedder Time In A Bottle som er en meget sød og romantisk sang og eventyrlig i sin lyrik. Ja det er vist en god måde at sige det på. Han maler et meget eventyrligt billede med sin lyrik og så var det den første sang jeg tilføjede til playlisten så den kom automatisk til at hedde det og det tænke jeg sådan set var meget fint.


Så du har egentlig valgt at give en god forklaring på titlen bagefter, hehe?


Jesper: Ja. Haha. Okay jeg er blevet busted.


Hehe, jeps, hvor mange sange er der så på dit mix?


Jesper: Der er 30 sange på min playliste


Okay, vil du nævne et par favoritter fra listen?


Jesper: øhm ja, Shape of Love af Passenger og Boy and Bear, og Part Time Believer af Boy and bear også og sjovt nok også en sang af Passenger der hedder Life's for the Living, så man kan begynde at ane et tema med de 2 kunstnere der. Øhm så har jeg faktisk også valgt en sang der hedder Blood Bank af Bon Iver - også fantastisk godt sunget og så har jeg selvfølgelig også valg Doin' it Right med Daft Punk.


Ja og det var en sang, som jeg tænkte, virkelig skilte sig ud fra resten.


Jesper: Ja den skiller sig også rigtig meget ud fordi man ikke rigtig kan ligge så meget mening i lyrikken som sådan. Det er måske mere en fest sang, men også en meget undervurderet sang fra Daft Punk af og hvis der er noget Daft Punk gør godt, så er det lyrik som gentagen. De gentager den samme lyrik igen og igen, men du bliver ikke som sådan træt af at høre de samme ord igen og igen. Det er en sjov ting de gør rent lyrisk, simpelthen bare at gentage den samme sætning og så måske i forskellige variationer, med nogle små ændringer hist og her der holder beatet oppe.

Man bliver som sådan ikke træt af lyrikken og ender jo egentlig med at sidde og synge med, lidt som om man faktisk bliver hypnotiseret af sangen.

Sætningen Doin' it Right som de synger bliver lidt ligesom en trummerytme og så introducerer de så en ny sætning der så også bliver gentaget, det er en sjov og finurlig sang.


Ja det er lidt lige som om at lyrikken bliver brugt mere som et instrument end lyrik egentlig. Så hvor forestiller du dig man hører dette mix?


Jesper: Jeg fandt ud af at mixet passer rigtig godt til i bilen, til når man kører turer om aftenen hvor der ikke er så mange biler på vejen, men jeg syntes sådan set det kan gå til det meste, måske ikke lige til fester, men det er en playliste man også kan sætte sig ned og slå hjernen fra til. Man behøver som sådan ikke at lytte til lyrikken, men det syntes jeg man bør gøre.


Nu er jeg jo selv meget glad for at høre musik i køkkenet når jeg laver mad - kunne mikset gå til det?


Jesper: Ja det kunne det da i hvertfald, det ville også være et godt mix til hvis man bare skal til og fra universitetet, sit studie eller hvis man skal med bussen eller går en tur.


Mange muligheder altså... hvem forestiller du dig ville høre dette mix?


Jesper: Altså en form for type af mennesker? Det er nok primært unge mennesker. Taget i betragtning af at det er en playliste lavet med lyrik i tankerne så er der faktisk overhovedet ingen rap. Den genre er slet ikke med, selvom det jo egentlig ville være oplagt for rap er jo nærmest kun lyrisk og der kan man jo finde rigtig meget godt, men jeg vil nok sige folk under 40 år og måske fra 25, men alle kan lytte til den.Jeg har sådan glædet mig til at dele månedens mix og til at tage en snak med Jesper om hans tanker bag, så jeg håber virkelig i syntes det har været lige så interessant som jeg syntes. Månedens mix kan i finde her og husk at i altid er mere end velkomne til at give en kommentar både her og på facebook, det vil kun gøre mig glad.


Rigtig god tirsdag.


Klem, Katrine


Borggade 6k
8000 Aarhus
24 52 26 41
CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle