Månedens favoritter 01, 2022

Glædelig første februar. Tænk en gang, at vi allerede er her. Det føles, at jo ældre jeg bliver, jo hurtigere går tiden også. Og det er virkelig mærkbart, for hvert år undrer jeg mig mere og mere over, hvor tiden i grunden bliver af.


Der var en gang, hvor et år føltes som en uendelighed. Men i dag føles det nærmere, som et splitsekund.


Netop derfor, som jeg også har skrevet herinde tidligere, er der noget særligt over disse ellers simple indlæg. Nemlig at de lægger en lille dæmper på tiden, får mig til at vende blikket tilbage fremfor fremad, og det kan altså noget. Det gør mig på en måde lidt mere nærværende.


Så her følger mine favoritter fra januar 2021.Yndlingsbuksen fra Weekday

Denne buks er en 70'er inspireret buks med høj talje og god vide i benene. Den sidder som smurt om min numse og med en lille hæl, får den mine ellers korte ben til at synes noget længere, og jeg elsker det! Den kommer i flere forskellige blå jeans-nuancer, sort og sand, så alt efter hvilken farve man er til og hvordan den styles, kan den gå fra hverdag til fest på ingen tid. Og jeg kan føle mig lige dele afslappet og elegant i selv samme buks. Det er ret fantastisk faktisk og netop derfor ejer jeg selv hele 4 forskellige par. Det er bare en vaskeægte Katrinebuks og i denne reel på Instagram kan i faktisk se, hvordan jeg styler buksen på tre forskellige måder


Tefall Snack Collection Toaster

Ikke ligefrem et navn der ruller af tungen. Men denne fantastiske multi-maskine, som jeg ynder at kalde den, har vi været storforbrugere af gennem januar. Vi har lavet så meget toast, det er helt tosset. Og ikke bare hvilken som helst toast, men en ægte gourmet-sag med smørstegte svampe, basilikumspesto og trøffelolie. Umf altså, selv Holger har spist ivrigt med.


Maskinen er en julegave fra Jespers søster og svoger, og den er fantastisk fordi den har udskiftelige plader, der gør at man kan bruge selvsamme maskine til toast, panini, vafler og meget mere. Det gør altså en kæmpe forskel når man har småt med køkkenplads og derfor slipper for at have flere maskiner stående. To ekstra plusser er at den har lamper, der signalerer hvornår maskinen er så varm som den skal være og at der medfølger små opskrifterhæfter til hver sæt plader, med tidsanvisning, så man helt fjerner bekymringen om at noget brænder på, da man bare kan sætte en timer efter anvisningen. Et stort plus for sådan en som mig, der ikke har jordens bedste tidsfornemmelse.


Økologisk håndcreme fra danske SMUK

Da min foretrukne håndcreme, fra NUORI, var udsolgt sidst jeg var i Sjæl, faldt valget på en midlertidig erstatning fra det danske mærke SMUK. Men nu er jeg lidt på herrens mark, for jeg kan simpelthen ikke vurdere hvilken jeg synes er bedst. Håndcremen fra NUORI er let, fin og med en klar duft af citron. Næsten som en citronkage. Og håndcremen fra SMUK er lige modsat. Den en fed, indbegrebet af cremet, og med hint af mandarin og ingefær, dufter den af vinter.


Egentlig tænker jeg, at de går rigtig godt i spænd. NUORI i håndtasken til i løbet af dagen og SMUK på sengebordet, der kan masseres godt ind og nære til natten. Cremen fra SMUK er dog en anelse billigere. Et plus når man som jeg, er studerende, med et lidt snævert budget og stadig ønsker noget af kvalitet. Som en lille bonus kan cremen fra SMUK faktisk også bruges til fødderne.


Elvis på vinyl

Vi har endelig fået lidt Elvis på vinylhylden herhjemme og det er så godt til os. Til mig især.


Jesper havde fået et par dubletter i julegave og sød som han er, havde han mig i tankerne, da de skulle byttes. Han kom derfor hjem med både lidt til ham selv og lidt til mig. Egentlig øver vi os i at sige vores om (næsten) alt hvad vi ejer. Men, der er bare nogle sager, der er lidt mere den enes end den andens ikke ;-)


Albummet er et ganske almindelig greatest hits fra 2002 med 30 top 1 sange. Så det er jo alle favoritterne, herunder Heartbreak hotel, som er blevet brugt på én af mine seneste Reels på Instagram - se bare her.


Underskønt undertøj fra moons&junes

Som jeg også skrev i et post på instagram er jeg endelig den heldige indehaver af et komplet sæt undertøj fra moons & junes.


Det er noget jeg har ønsket mig længe, men ikke rigtig har kunnet finde plads til i økonomien, før efter jul, da jeg fik et gavekort til finderskeepers, som er forhandler af Moons and junes. Med lidt finesse og vurdering af størrelse, fik jeg bestilt bh hjem fra finderskeepers og trusse hjem fra Moons&junes egen webshop, og vupti, så var der et komplet sæt, indenfor en uge.


Men hvorfor lige moons&junes? Det er egentlig ganske enkelt. Det er godt fra top til tå og hele vejen rundt, både hvad angår stil, filosofi og produktion. Her er et lille udpluk fra deres egen hjemmeside som især rammer ind i hvorfor jeg synes det er værd at kaste penge efter, foruden de fine farver og fit.

"We want people to feel good in their own skin and celebrate each other just as they are. We live by this mantra — no airbrushing, no agism, no bullshit."


Især aldersdiskriminering er noget jeg virkelig synes er drøn fedt de gør op med ved bl.a. at have en del ældre modeller både på deres hjemmeside og på deres instagramprofil. Skønhed, sensualitet og det at føle sig smuk og sexet hører nemlig ikke kun ungdommen til.


Fint & fornuftigt sengetøj fra Danske Omhu

Jesper og jeg har længe snakket om nyt sengetøj, men vi ville gerne at det var noget ordentligt noget - økologisk bomuld først og fremmest, men også gerne svanemærket, og selvom man ikke altid kan vide sig sikker, så egentlig også gerne Fairtrade. Og så var det jeg faldt over Omhu, som havde det hele og lidt til, til en overkommelig pris.


Og lige som det skal være producerer de et lille men fint udvalg. Vi købte to sæt mini strib i hvid/sandfarvet hos Coop, da vi kunne få lidt medlemsrabat. Nyvasket sengetøj er én ting, men helt nyt, nyvasket sengetøj er af en hel anden verden.


Min Kamp bind 1

Om bogen her egentlig tæller som en favorit har jeg haft lidt svært ved at vurdere, men det har været mit mål at læse den færdig inden februar indtraf, så på den måde har den fyldt en del denne måned og er altså kommet på listen.


Min Kamp er en selvbiografisk bogserie, på hele 6 lange bind, af den norske forfatter Karl Ove Knausgård. Den har fået rimelig meget og rimelig god omtale, og jeg har en sær svaghed for det selvbiografiske, så da Jesper var gennem første og andet bind, hoppede jeg altså med på toget. Og jeg kan faktisk godt anbefale den. Især hvis du ligesom jeg, holder af det helt nære, helt ærlige og helt ægte, også selvom det er pinligt, barsk, tåkrummende og måske sommetider smærtende.

Seneste blogindlæg

Se alle