​Lyt til nyt


Godmorgen 🌼


En ny uge er over os og jeg er fra dags dato tilbage på skolebænken. Det er slut med praktik og nu skal min lille nystartede business passes og plejes ved siden af studiet.


Det føles som længe siden jeg sidst var til undervisning, men under praktikken og pre-bacheloren har jeg tilbragt lidt tid ude på campus, så dét virker heldigvis ikke så fjernt. Vi starter stille og rolig ud med undervisning fra 9-11.45 hvilket passer mig rigtig fint. Så har jeg god tid til at læse og arbejde lidt også.Men, nu er det jo mandag og derfor har jeg naturligvis nogle podcastepisoder, jeg gerne vil dele med jer.


Jeg har lyttet på livet løs den sidste uges tid og hvis i husker sidste uge, hvor jeg delte dette blogindlæg. Så husker i nok at jeg er gået i gang med nogle helt nye podcasts.


På min løbetur tirsdag, gav jeg mig i kast med Bikram Yoga episoderne fra 30 for 30 podcast og det er jo fuldstændig sindsygt. Kender i Bikram Yoga? Som jeg havde forstået det var det bare en slags Yoga i et meget varmt lokale, og det er det også men navnet Bikram stammer faktisk fra en mand der startede hele denne varmeyoga trend tilbage i 70'erne. Det havde jeg ingen anelse om, men i 30 for 30 podcast gå de i dybden med historien om udviklingen af denne yogaform, om manden Bikram og om hele denne trend der strækker sig over mange år. Præcis et år før hele #metoo bølgen tog fart, havde dette store Bikram univers deres egen #metoo historie og det er præcis hvad denne række af podcastepisoder handler om.


Det er nogle fantastiske episoder og hvis i har en interesse i at forstå hele #metoo bølgen så tror jeg det kan hjælpe at lytte til disse episoder. Det er naturligvis før #metoo så kvinderne havde ikke den samme støtte da det hele skete som mange havde da #metoo skete og det gør mig så ondt, at så mange kvinder har været igennem det mareridt de fortælle om, så jeg tror det er vigtigt det bliver hørt og jeg håber i har lyst til at lytte med også.


Der er 5 episoder i alt og i kan finde dem alle sammen lige her ⇨ BIKRAM


Jeg syntes det er en skræmmende historie, især fordi den er sand. Fortællingen om en så modbydelig mand, der får så meget magt og så indenfor en verden (nemlig yogaen) der i sin essens repræsenterer stort set alt det modsatte af hvad han endte med at repræsenterer.


Jeg vil ikke sidde her og afsløre for meget, for i skal virkelig høre og fordøje de her episoder selv og det håber jeg virkelig i gør. Podcastet og episoderne kan naturligvis også findes gennem podcast-appen på jeres smartphones.


Jeg håber i får en dejlig mandag og lad mig endelig høre hvis i får lyttet til episoderne og hvad i tænker mod et hele!


Klem, Katrine


Seneste blogindlæg

Se alle