Kokosgryde med kikærter & sød kartoffel

Opdateret: 17. nov. 2021

Er der egentlig noget bedre, end en lun simreret på en kold vinterdag? Og hvis den så oven i købet kan være både nærende og særdeles smagfuld. Ja, så bliver det næsten ikke bedre vel?


Denne lækre kokosgryde er præcis sådan en simreret og jeg elsker den! Det er de små glæder i livet der er værd at holde fast i, og gode måltider er små glæder med kæmpe effekt.Retten her ser måske ikke ud af meget, med sine få ingredienser, men den er fuld af smag og ovenikøbet ret så budgetvenlig. Og for de det har betydning, er den 100% plantebaseret. Så det er en oplagt ret til de kødfri dage.


KOKOSGRYDE MED KIKÆRTER & SØD KARTOFFEL

af Katrine Windfeld Jakobsen丨2-4 personer丨ca. 60 min.


INGREDIENSER:

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

et rødløg

2-3 fed hvidløg

en grøntsagsbouillon

ca. ½ dl vand.

2 dåser hakkede tomater

En lille dåse kokosmælk, kan erstattes af alm. fløde, havrefløde eller mascarpone

500 g. sød kartoffel

2-3 mellemstore gulerødder

2 dåser kikærter

1 spsk. timian

1 spsk oregano

2 tsk. karry

1 tsk. sød paprika

½ tsk. cayennepeber

Et bundt forårsløg

Friskkværnet salt og peber

Ris eller pasta efter eget humør.


FREMGANGSMÅDE:

Kom olien i en stor gryde og tænd på middel varme. Pil rødløget og hak det fint. Kom det i gryden og lad det stege lidt for sig selv. Pil og pres hvidløg. Kom dem i gryden til løgene og lad dem stege med på lav varme. Skræl og skær gulerødder og sød kartoffel i mundrette bider.


Kom gulerødder, sød kartoffel, kikærter, hakkede tomater og kokosmælk i gryden. Lad det hele koge op og kom da alle krydderier samt grøntsagsbouillon i blandingen. Lad det simre ved lidt høj varme i 5-10 min. Skru da ned og lad det simre under låg i ca. 30 min. Se til det og rør rundt undervejs. Når stykkerne af sød kartoffel glider af en gaffel når du stikker i dem, er retten færdig. Men du kan også sagtens lade den simre lidt længere.


Snit forårsløgene og lad halvdelen af dem koge med i endnu 5-10 min. Eller gem til at drysse over den færdige ret.


Kog ris eller pasta efter pakkens anvisninger og servér. Server evt. brød til, flute, hvidløgsbrød eller måske hjemmebag.


Download opskriften her ↓

Kokosgryde med kikærter og sød kartoffel
.pdf
Download PDF • 71KB

Rigtig god fornøjelse i køkkenet og HUSK! skulle du stå med et spørgsmål midt i madlavningen kan du altid finde mig på Instagram under @katrinewjakobsen. tøv endelig ikke med at skrive.

Seneste blogindlæg

Se alle