Hvidvinsgryde

Vin til madlavningen er helt fantastisk, men vin i madlavningen er næsten endnu bedre. Godt nok fordamper alkoholen, men hvidvinens smag i retten intensiveres når den koger ind og sammen med et væld af svampe og et lille skvæt fløde, kan det næsten ikke blive bedre.


Retten her er den perfekte budgetvenlige luksus-simre ret. Prisen svinger mest efter valg af vin, og de øvrige ingredienser er rimelig prisvenlige. Samtidig er det en ret der er perfekt til det lille selskab hvor der gerne må være knald på både nydelse og hygge.


Efteråret er for alvor landet og på mine seneste løbeture har jeg virkelig kunnet mærke at temperaturen har taget et dyk. Min lyst til varme simreretter er derfor steget en del og denne hvidvinsgryde er helt perfekt til at stille den lyst.


HVIDVINSGRYDE

4 personer


Ingredienser

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 tsk. fennikelfrø

½ tsk. grøn karrypasta

3 fed hvidløg, snittet tynde

2 stængler bladselleri

3 porrer

½ spidskål

500-600 gram blandede svampe efter eget valg

1 flaske hvidvin

1 spsk. grøntsagsbouillon (pulver)

6 laurbærblade

2 dl madlavningsfløde (8%)

Ris eller pasta som tilbehør (fuldkorn)


Fremgangsmåde

Svits fennikelfrø, hvidløg og grøn karrypasta i olie i en stor gryde eller wok. Snit bladselleri og porrer i tynde skiver, og skær det halve spidskål fint fra spids til rod. Kom det hele i gryden og steg med til det er blevet blødt. Hak svampene groft og steg på en pande for sig til de ser dejligt farvede ud og kom dem så i gryden med resten.


Hæld en hel flaske hvidvin over. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblade. Lad retten koge op og lad den så simre i ca. 25-30 min. Mens retten simrer, fordamper alkoholen og væsken koger ind, så smagen intensiveres. Når de 25-30 min. er gået, vil det være tydeligt at se, at noget af hvidvinen er fordampet. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Kog ris eller pasta mens retten simrer og server som tilbehør.Som det kan ses på billedet har jeg valgt at komme pastaen i retten efter kogning, men det er ikke et must. Man kan sagtens koge og servere ris eller pasta for sig, så man bedre kan dossere efter sult, lyst og behov. Jeg kunne også forestille mig at servere retten uden ris eller pasta men med et godt stykke brød til istedet, der så kan dyppes i sovsen. Så går der ekstra hygge i den.


God fornøjelse i køkkenet ♥️

Seneste blogindlæg

Se alle
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle