Hvad skal der egentlig til, for at løbe 100 km?

Jeg har fået en (måske) fiks idé.


Jeg skal løbe 100 km. Altså et 100 km løb. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor og heller ikke helt sikker på at jeg skal det, men jeg har været pirret af ideen et stykke tid nu og kan mærke jeg virkelig gerne vil gøre alvor af det. Jeg har løbet ret fast i mange år, siden før min konfirmationsalder og selvom jeg aldrig har løbet rigtig langt (det længste er vel en 30 km) så sidder den i mig, den der løbetræng og jeg har sådan lyst til at give mig selv en udfordring - teste min krops evner. Men hvad skal der egentlig til for at løbe 100 km? Altså særligt sådan når man er uerfaren indenfor den kategori som de 100 km. ligger indenfor - nemlig ultraløb.


Hvordan skal man træne?


Hvad og hvordan skal man spise?


Bør man have en træner på, til at hjælpe en mere sikkert i mål?


Skal man supplere med anden træning, styrke f.eks?


Er det overhovedet realistisk med studie og familie - er det for stort et pres?


Hvordan skal jeg strukturere min tid?


... og mange flere.

Selvom jeg på papiret er en erfaren løber, med mange km i benene, er det udelukkende dét jeg har erfaring med - at løbe. Hverken tid, puls, tempo eller nogle af de andre mange tekniske aspekter af løbet er noget jeg er gået synderlig meget op i og det er derfor her jeg er på “udebane” og skal lære nogle ting tror jeg. Jeg har ikke en gang fået ændret mit træningsur til at vibrere ved km i stedet for ved en mil, så i kan nok fornemme at det jég gør mig i, det er at løbe og ikke så meget andet.Men hvad er det første skridt så egentlig? Bør jeg hive fat i en træner, en sparringspartner, altså en der har prøvet det før, der kan give mig lidt vild og vejledning? Det virker for mig som det mest fornuftige og heldigvis har jeg en veninde og eks-kollega, der har en håndfuld ultraløb i bagen, som jeg vil prøve at hive fat i.


Med 100 km som mit mål, kommer jeg til at løbe en del oftere og en del længere, så det kunne måske også være rart nok, ikke altid at løbe alene, så måske jeg skal finde en løbepartner eller måske melde mig ind i en løbeklub, hvor der er andre, der ligesom jeg, gerne vil prøve kræfter med ultraløbsdistancer.


Og litteratur er også et godt supplement. Der findes mange bøger skrevet af ultraløbere, hvori de deler deres oplevelser og erfaringer. Måske findes der endda et par skrevet af nogle der er startet med lignende udgangspunkt som jeg.


Jeg har også oprettet en bruger på motionsløb.dk. Det er en online løbskalender, hvor man skulle kunne se et stort udvalg af løb der finder sted i hele Danmark. Det ser en anelse forvirrende ud, men mon ikke jeg nok skal få styr på det. På den måde kan jeg i hvert fald finde forskellige løb jeg kan træne op til frem mod de 100 km, så jeg ikke “bare” træner op alene. Så kan jeg teste formen undervejs på f.eks. halvmaraton, maraton og andre kortere ultraløb.


Hvad tænker i? Lyder det helt skørt? Vil i være med på rejsen? For i så fald kunne jeg jo dele lidt her på siden og på min Instagram profil. Det kunne være hyggeligt, og en måde at holde mig selv til ilden på også. Tøv endelig ikke med at smide en kommentar her eller ovre på Instagram.


Nå, det blev en sen én herfra i dag, men vi har haft gæster til fødselsdagsfejring herhjemme i dag, så var der lige lidt læsning der skulle klares, ja og så har jeg altså haft dette skriv liggende i en lille uge nu, så nu måtte det afsted. Bedre sent end aldrig.


God aften, ja eller, godnat ;-)

Seneste blogindlæg

Se alle