Hummus med gulerod og rød peber


Hej, hej folkens. Så blev det sørme onsdag. Jeg er ved at afkalke kaffemaskine og skrive synopse, men nu ville jeg lige sende dette indlæg afsted mod jer.

Som i nok allerede ved, så er jeg tosset med hummus. Jeg kunne nok godt spise hummus hver dag. Faktisk, så spiser jeg næsten hummus hver dag. Mest fordi det er så nemt og sundt, og så kan det spises på både brød, med gulerødder til, eller som tilbehør til aftensmaden.

Efter ligesom at have lavet og spist, ganske almindelig hummus, de sidste par år, er jeg først nu, begyndt at eksperimentere med andre variationer. Det er jo helt fjollet hvor stor en forskel det kan gøre at tilføje et par andre ingredienser til ens hummus, og vupti så har man en ny favorit i køleskabet.

Dagens opskrift er på en hummus med et twist af ovenbagt rød peber og gulerod. Det er seriøst en lækker hummus, og så er den boyfriend-approved, så i ikke kun tager mine ord for gode varer. Heldigvis er den jo super nem at lave, så i kan jo give jer i kast med den og så bedømme hvad i selv syntes om den.


Opskriften her tager udgangspunk i en ganske almindelig grund-hummus-opskrift, hvortil jeg så har tilføjet et bagt rød peber og bagte gulerødder.

Det skal du bruge:

1 dåse kikærter (skyllede og drænet)

2 spsk tahin

2 spsk Ekstra Jomfru Olivenolie

Saften fra 1/2 citron

1 knips salt

ca. 1 tsk spidskommen

Lidt peber

2 fed hvidløg

1/2 dl vand

2 mellem gulerødder

1 rød peber

Sådan gør du:

Start med at forvarme din ovn på 180 grader varmluft. Stil så en bageplade med bagepapir klar til den røde peber og gulerødderne. Skyl den røde peber og skyl og skræl gulerødderne. Skær så bege dele i små tern og bland med en lille smule olie (ca. 1/2 tsk, bare så de ikke brænder så nemt på i ovnen). Put det i ovnen i ca. 15-20 min. mens du laver grund-hummusen.

Grundhummus:

Skyl og dræn dine kikærter i et dørslag og kom dem i en foodprocesser, minihakker, eller skål hvis du bruger en stavblænder (du kan evt. pille skalle af kikærterne inden). Tilføj så tahin, olie, citronsaft, salt, peber, spidskommen vand og pressede hvidløg til kikærterne og mos, mas eller blænd til du får en lind masse. Når du er færdig med din grundhummus, skulle gulerødderne og den røde peber gerne være færdig, så dem kan du tage ud af ovnen og lade køle af inden du kommer stykkerne i din hummus. Når de er nogenlunde afkølede kommer du stykkerne i din hummus og blander igen til du har en lind masse. Der vil naturligvis blive lidt mere hummus og så vil den få en fantastisk fin orange farve.

God fornøjelse i køkkenet :-)

#hummus #opskrift

Seneste blogindlæg

Se alle