Hjemmetræning på stuegulvet

Opdateret: 21. sep. 2020

Vores nuværende situation er ret så speciel. Det tror jeg vist godt vi alle kan blive enige om. Det kan være svært at forstå hvad det egentlig er der foregår. Én ting er dog sikkert, og det er at vi bør holde os inden døre, isolere os selv og tage god afstand til hinanden. I hvertfald for en stund.


For nogle er det lige så nemt sagt som det er gjort, mens det for andre er lidt af en udfordring. Jeg er især bekymret for de der er vant til at holde energiniveuet højt med regelmæssig motion og fitness, for bliver der pludselig sat en stopper for det, kan både humør og hverdagsglæde tage et gevaldigt dyk, for ikke at tale om ens fysiske form og sundhed.


Mit formål med dette blogindlæg, er derfor at minde dig om, at trods vores nuværende situation, så har du stadig al mulig ret til og mulighed for at yde omsorg for dig selv. Særligt hvis den eneste omsorg du kan yde for alle os andre lige nu, er at blive hjemme.


Derfor har jeg samlet nogle af mine yndlingskanaler fra Youtube, der alle inspirerer mig til at rulle måtten ud herhjemme og enten give mig i kast med et yogaflow eller en god gang styrketræning.


Selvom jeg ville ønske at jeg kunne gøre mere under disse omstændigheder, så er mit aller vigtigste job at holde mig indendøre og ellers fortsætte livet nogenlunde som jeg plejer og selvom det har taget mig et par dage at finde vejen tilbage til tasterne sådan rigtigt, så er det jo her jeg tilbringer meget af min tid med at skrive og dele tanker.


Jesper og jeg har dog også doneret lidt til Røde kors, men det er jo intet sammenlignet med hvordan læger, sygeplejersker, vores regering og andre indsatsfolk arbejder særligt hårdt netop nu. Og det er netop derfor, jeg gerne vil slå det ekstra slag for, at vores andres fineste job netop nu, er at lytte til opfordringen om at blive inden døre, så vidt som muligt.


Og med det punktum sat, kommer her lidt inspiration til hjemmetræningen.Yoga with Adriene

Hos Yoga with Adriene finder du et hav af inspirerende yogavideoer af høj, høj kvalitet. Der er både for begyndere og helt op til super-yogien, så der er helt sikker noget for dig også.

Jeg begyndte at bruge videoerne her, for ca. 4 år siden og har ladet mig inspirere til mine egne yogaflows med jævne mellemrum siden. Det er især hendes forskellige begyndervideoer jeg har brugt såsom denne, og alt hvad der foregår i et stille og roligt tempo. Det er dem jeg bedst kan lide. Jeg er nemlig meget til styrke, vejrtrækning og blide udstræk.


Hvis det lyder som noget for dig, kan du finde hendes univers lige her.


Blogilates

Blogilates er et fitnessunivers der har eksisteret på Youtube i lidt over ti år og som jeg selv har brugt i lige godt 8. Den seje kvinde bag hedder Cassey Ho og hvis du kan lide et univers hvor passionen for træning skinner tydeligt igennem, så er det her du skal kigge forbi. Videoerne varierer i både sværhedsgrad og type, og hvis ikke du føler for at følge en hel video, kan du jo bare lade dig inspirere af øvelserne og sammensætte dit eget lille program derhjemme istedet.


En af de første videoer jeg selv stødte på var denne, som er en workout med fokus på mavemusklerne. Den har jeg godt nok lavet mange gange for nogle år tilbage.


I Blogilates universet er der meget fokus på den slanke, trænede krop og det kan måske virke lidt overvældende for nogle, så mærk lige efter i egen krop om det føles rigtig at lade dig inspirere her. Min personlige indgangsvinkel er dog, at jeg generelt set bare gerne vil være stærk og sund, så jeg lader mig udelukkende inspirere af videoerne for det formål, og så synes jeg faktisk at Cassey har en ret smittende energi. Ellers lukker jeg af for resten, for mit fokus ikke er at være perfekt tonet og slank. At en slank og tonet krop kan blive et naturligt resultat af regelmæssig træning er selvfølgelig fint, men ikke mit mål i sig selv.


Men tjek det ud og bedøm selv her.


Emilie Lilja

Emilie Lilja er efterhånden lidt af en alt-mulig-person, men er særlig kendt som model, dj og fitnessentusiast om man vil. For nogle år tilbage startede hun en Youtubekanal hvor hun i begyndelsen, delte en del træningsvideoer. Det er ved at være noget tid siden hun sidst har været aktiv på Youtube, men hendes videoer er stadig lige gode.


Se bare her.


Nogle af videoerne er med træningsudstyr såsom kettlebells, elastikker eller håndvægte og ligger man ikke selv inde med noget af det, kan enkelte ting, såsom håndvægte eller en kettlebel nogle gange erstattest af noget andet, såsom drikkedunke med vand eller en god tung bog. For nogle af os, er øvelsen også nok i sig selv, uden ekstra vægt, men ellers kan man også her lade sig inspirere til at sammensætte sit eget lille program.


Jeg kombinerer gerne tre forskellige øvelser der træner nogle af de samme områder, såsom min core, altså mave og ryg, og så laver jeg x antal øvelser eller gentager i x antal sekunder. Ved langt de fleste styrketrænings øvelser er næsten hele kroppen dog i gang på en eller anden måde, så selvom der primært er fokus på én muskelgruppe, får meget af kroppen stadig lidt ud af det. Det syntes jeg er en fin ting at vide, for selvom det måske er maven der er fokus på, kan arme og ben altså også være i brug. Derfor er styrketræning hjemme på egen måtte generelt set en fin måde at få bevæget hele kroppen på, også selvom det ikke er alle muskler der bliver styrket intenst.


Det var simpelthen alt for mig for denne gang. Jeg håber i kan lade jer inspirere til at hoppe på måtten og gøre lidt for jer selv hjemmefra i denne særlige tid. Hang in there! ♥️

Seneste blogindlæg

Se alle