Hjemmetræning på stuegulvet

Formålet med dagens blogindlæg er at minde dig om, at trods vores nuværende situation, så har du stadig al mulig ret, til at yde omsorg for dig selv. Særligt hvis den eneste omsorg du kan yde for alle os andre lige nu, er at blive hjemme.


Derfor har jeg samlet nogle af mine yndlingskanaler fra Youtube, der alle inspirere mig til at rulle måtten ud hjemme og enten give mig i kast med et yogaflow eller en god gang styrketræning.


Selvom jeg ville ønske at jeg kunne gøre mere under disse omstændigheder, så er mit aller vigtigste job at holde mig indendøre og ellers fortsætte livet nogenlunde som jeg plejer og selvom det har taget mig et par dage at finde vejen tilbage til tasterne sådan rigtigt, så er det jo her jeg tilbringer meget af min tid med at skrive og dele tanker.


Jesper og jeg har dog også doneret lidt til Røde kors, men det er jo intet sammenlignet med hvordan læger, sygeplejersker, vores regering og andre indsatsfolk arbejder særligt hårdt netop nu. Og det er netop også derfor, jeg gerne vil slå det ekstra slag for at vores andres fineste job netop nu, er at lytte til opfordringen om at blive inden døre så vidt som muligt.


Og med det punktum sat, kommer her lidt inspiration til hjemmetræningen.Yoga with Adriene

Hos Yoga with Adriene finder du et hav af inspirerende yogavideoer af høj, høj kvalitet. Der er både for begyndere og helt op til super-yogien, så der er helt sikker noget for dig også.

Jeg begyndte at bruge videoerne her, for ca. 4 år siden og har ladet mig inspirere til mine egne yogaflows med jævne mellemrum siden. Det er især hendes forskellige begyndervideoer jeg har brugt såsom denne, og alt hvad der foregår i et stille og roligt tempo. Det er dem jeg bedst kan lide. Jeg er nemlig meget til styrke, vejrtrækning og blide udstræk, da det er det jeg føler gør mest for mig i forhold til at finde ro i kroppen og øge min generelle bevægelighed.


Hvis det lyder som noget for dig, kan du finde hendes univers lige her.


Blogilates

Blogilates er et fitnessunivers der har eksisteret på Youtube i lidt over ti år og som jeg selv har brugt i lige godt 8 vil jeg tro. Den seje kvinde bag hedder Cassey Ho og hvis det er et univers hvor passionen for træning skinner tydeligt igennem du savner, så er det her du skal kigge forbi. Videoerne varierer i både sværhedsgrad og type, og hvis ikke du føler for at følge en hel video, kan du jo bare lade dig inspirere af øvelserne og sammensætte dit eget lille program derhjemme istedet.


En af de første videoer jeg selv stødte på var denne, som er en workout med fokus på mavemusklerne. Den har jeg godt nok lavet mange gange for nogle år tilbage.


I Blogilates universet er der meget fokus på den slanke, trænede krop og det kan måske virke lidt overvældende for nogle, så mærk lige efter i egen krop om det føles rigtig at lade dig inspirere her. Min personlige indgangsvinkel er at jeg generelt set bare gerne vil være stærk og sund, så jeg lader mig udelukkende inspirere af videoerne for det formål, og så synes jeg faktisk at Cassey har en ret smittende energi, men ellers lukker jeg af for resten, fordi mit fokus ikke er at være perfekt tonet og slank - at en slank og tonet krop er et naturligt resultat af regelmæssig træning er selvfølgelig fint, men ikke målet i sig selv.


Men tjek det ud og bedøm selv her.


Emilie Lilja

Emilie Lilja er efterhånden lidt af en alt-mulig-person, men er særlig kendt som model, dj og fitnessentusiast om man vil og for nogle år tilbage startede hun en Youtubekanal hvor hun i begyndelsen delte en del træningsvideoer. Det er ved at være noget tid siden hun sidst har været aktiv på Youtube, men hendes videoer er stadig lige gode.


Se bare her.


Nogle af videoerne er med træningsudstyr såsom kettlebells, elastikker eller håndvægte og ligger man ikke selv inde med noget af det, kan enkelte ting, såsom håndvægte eller en kettlebel nogle gange erstattest af noget andet, såsom drikkedunke med vand eller en god tung bog. For nogle af os, er øvelsen også nok i sig selv, uden ekstra vægt, men ellers kan man også her lade sig inspirere til at sammensætte sit eget lille program.


Jeg kombinerer gerne tre forskellige øvelser der træner nogle af de samme områder, såsom min core, altså mave og ryg, og så laver jeg x antal øvelser eller gentager i x antal sekunder. Se bare min seneste Instagram TV video for inspiration. Med langt de fleste øvelser er hele kroppen sådan set i gang og der vil derfor være flere områder der bliver bevæget, selvom der er særlig fokus på enkelte områder og det er værd at huske på, for selvom det måske er maven der er fokus på, kan armene og ben altså også være i brug. Derfor er styrketræning hjemme på egen måtte generelt set en fin måde at få bevæget hele kroppen på, også selvom det ikke er alle muskler der bliver styrket intenst.


Det var simpelthen alt for mig, for denne gang. Jeg håber i er blevet inspireret til at lege lidt på stuegulvet derhjemme. Mine egne plankeøvelser har trænet min ryg en del de sidste par dage, så meget at det virkelig kan mærkes, så i dag tror jeg det er tid til lidt lynhurtig interval løb et sted hvor der ikke er for mange andre mennesker - vi skal jo holde god afstand - og måske et blidt yogaflow også.


De bedste søndagshilsner herfra ♥️

CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle