Grundopskrift på hjemmelavet granolaHej venner!

Jeg ved ikke med jer, men som årstiderne og vejret skifter, ligeså gør min appetit. Jeg tænker det er ret almindeligt og særlig udbredt her i norden hvor vejret er meget skiftende. Om vinteren har vi måske lyst til noget at varme os ved, som suppe og grød, mens vi når vejret bliver varmere, måske har lyst til noget mere let og friskt. Her til morgen er jeg dog vågnet op til et let snedække og et noget sjasket vejr - det vidner ikke just om forår, men det gør min appetit til gengæld.

I dag er der altså granola på menuen, for jeg elsker at komme det på toppen af en kold og frisk morgen-smoothie. Jeg har forsøgt mig med hjemmelavet granola af flere omgange og efter at have nærstuderet indholdet af samtlige granolapakker i min lokale Føtex (til en overkommelig pris, vel at mærke) måtte jeg konstatere at den bedste, billigste og sundeste løsning er at lave den selv. For mig handler det om at finde en god balance mellem den der knasende sprødhed, men uden den bliver brandt (eller for sød) og så kan jeg rigtig godt lide en svag smag af honning.

Dagens opskrift er lidt en grundopskrift. Simpel og med få ingredienser (som mange af jer garanteret allerede har liggende i køkkenskabene), så i ikke skal ud og handle det hele. Den kom sig også lidt af at mit lille kollegieskab er ved at være godt fyldt og jeg har haft en halv pose grovvalsede speltflager liggende længe. Dem tænkte jeg, at jeg godt kunne komme i en granola og det fungerede ganske fint.
Her er hvad du skal bruge:

100 gram almindelige finvalsede havregryn (grovvalsede kan sikkert også bruges)

ca. 40 gram solsikkekerner

ca. 40 gram græskarkerner

en håndfuld mandler ca. 15 stk.

1 tsk. ægte kanel.

1 tsk. vaniljesukker.

ca. 40 gram grovvalsede speltflager (kan undlades eller erstattes med noget andet)

ca. en halv deciliter vand.

en lille spiseskefuld honning.

Fremgangsmåde:

Start med at tænde din ovn ved 180 grader varmluft. Herefter kan du måle havregryn, solsikkekerner, græskarkerner og speltflager af i samme skål. Jeg hakker mandlerne groft inden de kommer i skålen. Tilføj så kanel, vaniljesukker, honning og vand (lidt af gangen) og rør godt rundt til det hele er blandet. Du vil kunne se at grynene bliver lidt mørkere (pga. vandet) og at det hele begynder at klumpe sig lidt sammen. Når det hele er rørt godt sammen, spreder du det ud på et stykke bagepapir på en bageplade og placerer den midt i ovnen i ca. 10 min. Når granolaen er færdig tager du den ud af ovnen og lader det køle af så det kan sætte sig, inden du smager på det eller putter det i en lufttæt beholder.

Lad mig endelig høre, hvis i benytter jer af opskriften, eller ideen. I kan tagge mig på instagram med @katrine_windfeld i både stories og på billeder. Ellers ønsker jeg jer bare en rigtig dejlig dag :-D#granola #opskrift #morgenmad

Seneste blogindlæg

Se alle