Grøn wok med laks


En af mine mest brugte køkkenredskaber, er uden tvivl min wok. Den er så fantastisk at stege grøntsager i og det gør jeg tit. Særligt på dage hvor jeg ikke har undervisning, og derfor sidder hjemme og læser, nyder jeg at bikse en wokret sammen til frokost. Ind i mellem står den også på rugbrødsmadder, som i kunne se forleden dag, men andre dage, bliver min wok altså taget i brug.

Retten jeg gerne vil dele med jer i dag, er en jeg har lavet utallige gange. Den har dog aldrig set helt så fin ud før. Jeg har ladet mig inspirere lidt af Emma Martiny's fine anretninger. Retten er drøn nem at bikse sammen, smager skønt og så er den både utroligt sund og virkelig mættende. Den fungerer også fint til aftensmad.
Det skal du bruge:

Grønne bønner (både frosne og friske kan bruges)

Grønkål

Edamame bønner

Gulerødder (her har jeg fundet nogle flotte hvide og gule nogle)

Et stykke laks (Jeg havde et stykke kold laks tilovers fra dagen forinden)

Lidt pyntegrønt (Jeg har brugt citronmelisse og skovsyre)

Salt

Peber

Fremgangsmåde:

Jeg laver ofte mine retter lidt på stående fod og tit i større portioner, så jeg har lidt tilovers til dagen efter. Derfor er der ikke præcise mål på ovenfor. Prøv dig frem, vurder hvor meget du kan spise, eller hvor meget der er plads til at lave i din wok.

Laksen: Til denne ret brugte jeg et koldt stykke laks, jeg havde tilovers fra aftensmad dagen forinden. Her havde jeg bare drysset et stykke laks med salt, peber, hvidløgspuler. en smule citronsaft og pakket det ind i staniol. Så er det kommet i oven ved 200 grader i 10 min. Det er sådan set det.

Wok: Wok-delen kan laves mens laksen er i ovnen. Når laksen er færdig kan du tage den ud og lade den køle lidt af mens wokken steger færdig.

Tænd kogepladen med wokken på halv varme, måske lidt mere. Pil grønkålen af stilkene, riv det lidt i stykker med fingrene og kom det i wokken. Kom bønnerne i wokken. Lad grønkålen og bønnerne stege lidt inden du kommer de andre ingredienser i. Imens kan du skære gulerødderne i små stykker men sørg for at vende grøntsagerne engang i mellem. Jeg har brugt et mandolinjern til at skære gulerødderne i nogle meget fine tynde stykker.

Kom en smule olie i panden og put så gulerødder og edamamebønnerne i også. Steg til du syntes det ser passende ud. Jeg bedømmer det tit udfra grønkålen, der helst skal være blød, men ikke fuldstændig klasket sammen.

Når det hele er færdigt, kan du anrette det præcis som det passer dig: drysse med lidt salt eller peber og pynte med dit pyntegrønt.

Jeg er selv ret vildt med retten her, så det håber jeg naturligvis også i bliver. Hvis i giver jer i kast med den, kunne jeg enormt godt tænke mig at høre hvad i syntes. I kan altid tagge mig på instagram med @katrine_windfeld og kommentarfeltet forneden er også til fri afbenyttelse ;-)

Hov.. og inden jeg glemmer det - Glædelig international kampdag til alle kvinder derude!

#opskrift #grønwokmedlaks #frokost #aftensmad

CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle