Grøn sommersalat

Den danske sommer er noget helt særligt. Luften er varmere, vinden er mildere og dagene længere. Det er en gave at der kan skelnes så tydeligt mellem årstiderne. Ikke alene på vejret, men naturligvis også i butikkerne hvor friske danske råvarer såsom jordbær, asparges, ærter og rabarber er tydelige tegn på sommerens ankomst.Som noget nyt, er jeg endelig selv begyndt at bringe årstiderne ind i vores køkken. Det er ikke noget jeg har har gjort mig så meget i før, men jeg har erfaret at det bringer mig en enorm glæde at gøre, så det har jeg naturligvis tænkt mig at fortsætte med.


Noget af det bedste jeg ved er en god grøn sommersalat og denne grønne sag kan gå til det meste. Servér den på en varm sommeraften sammen med alt godt fra grillen og et koldt glas hvidvin - ja så bliver det næsten ikke bedre.


Jeg har valgt at holde salaten ganske enkel med nogle få lækre ingredienser og her er de friske grønne sommerærter kronen på værket.Det skal du bruge:

En pakke hjertesalat (med 2 salater)

en avocado

½ agurk

en dåse grønne linser

ca. 100 gram friske grønne danske ærter (uden bælg)

1 spsk. æblecidereddike

hvidløgspulver

salt & peber

evt. lidt frisk citronsaft


Fremgangsmåde:

Skyl og snit hjertesalaten. Skyl agurken. halve den på langs og skær i tynde skiver.  Halver din avocado. Fjern stenen og brug kniven til at skære på kryds og tværs af hver halve avocado. Brug en ske til at fjerne skrællen fra avocadoen og kom stykkerne i en skål med salaten og agurken. Kom linserne fra dåsen i en si og skyl grundigt. Brug et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle til at dubbe linserne fri for det meste vand. Bland alle ingredienserne i skålen med æblecidereddike, hvidløgspulver, salt og peber.


Pil ærterne ud af bælgen og fordel dem over salaten. Servér med tahindressing til.Seneste blogindlæg

Se alle