Glædelig weekend

Opdateret: 22. jun. 2021

Årh fredag morgen og udsyn til weekend lige om lidt. Er jeg den eneste der ikke helt jubler over det, fordi hverdagen og weekenden efterhånden begynder at ligne hinanden?

Det gør den i hvert fald her, med biografbesøg i hverdagen og læsning til studiet i weekenden. Jeg hiver bøgerne frem lige om lidt og så skal der dedikeres i hvert fald tre (næsten) uafbrudte timer til fordybelse i Bourdieu. Heldigvis er han en gammel kending fra bacheloren, så mon ikke det kommer til at føles helt velkendt, at åbne op for ham igen.

Apropos det biografbesøg der, så lovede jeg jo at holde jer opdateret på det tilhørende oplæg med Svend Åge Madsen. Det var ret godt, skal jeg lige hilse at sige, særligt fordi han jo er en vaskeægte Aarhusgænger - det er virkelig hans hood vi befinder os i, og så er han lige blevet 81 men skarp og frisk i hovedet som bare fanden, hvilket jeg ærligt talt må sige imponerede mig lidt. Jeg har nok lidt fordomme om folk i 80’erne (og opefter) men slet ikke i samme grad efter i onsdags.

Udover oplæg og filmvisning var både biografens direktør og formanden for Paradisets Engle tilstede for at opdatere lidt på Corona situationen og fortælle hvilken betydning det har haft for biografen. Øst for Paradis er jo blevet Aarhus’ eneste og primære Art Cinema efter hård kamp tilbage i 2009, hvor der var tale om at bygge nyt på havnen. Og selvom hverken Jesper eller jeg kom i biografen dengang, er vi virkelig taknemmelige for deres indsats, for siden vi fandt sammen, har biografen været vores foretrukne date spot i Aarhus, og vi blev da også begge enige i onsdags, om at vores gave til den lille når han kommer ud, foruden al vores kærlighed, bliver en aktie i biografen.

Nu hvor julen jo venter lige om hjørnet, kunne sådan en aktie måske også være en fin idé til forældrene eller bedsteforældrene der har alt, måske som en fællesgave fra hele familien, med et gavekort til biografen oveni. Den gaveidé ryger da i hvert fald om i min mentale rygsæk, men nup i den endelig også bare.Foruden indkøb af tremmeseng og pizzahygge med min far og hans kone senere i dag, har vi ikke just de store planer for weekenden. Jeg tror jeg skal forberede mig både fysisk og mentalt til næste uge, der vist godt kan blive en lidt hård en af slagsen, men ellers kunne jeg måske godt give tid til lidt selvforkælelse i form af fodbad og ansigtsmaske, mens jeg sidder begravet i bøgerne. Og så tænkte jeg faktisk på at invitere en god veninde på Corona-date aka. lidt kaffe to-go og en gåtur i det fri.

Hvad skal i mon lave? Har i nogle vilde planer for weekenden og hvilke? Eller kunne i drage nytte af lidt inspiration? For i så fald, har jeg samlet fem fine bud på lidt Corona venlig weekendhygge her nedenfor:


  • Den nye HBO serie The Undoing har fået fine anmeldelser og vi synes egentlig også den lover rimelig godt, selvom jeg simpelthen ikke kan se nogen som helst kemi mellem de to hovedrolleindehavere (Nicole Kidman og Hugh Grant), men det er vores danske superstar Susanne Bier, der er instruktør på serien, som jo også har instrueret den (i min optik) bedste danske rom-com til dato, nemlig Den Eneste Ene, så det nev da lidt i armen, for at se hvad hun nu har formået. Der udkommer nye afsnit hver mandag, hvilket vil sige at der allerede ligger to afsnit tilgængelige på HBO. Det er lige et til i aften og et til lørdag.

  • Er du til brætspil kan jeg varmt anbefale Pandemic: Reign of Cthulhu. Det har Jesper og jeg haft ret stor glæde af, fordi det er et spil man spiller sammen og ikke mod hinanden. Man skal altså arbejde sammen for at vinde og uanset om man vinder eller taber er man fælles om det. Og så er det altså bare et drøngodt spil. De sælger det bl.a. i Games (den i Maren Smeds Gyde) her i Aarhus og ellers kan du finde det i linket ovenfor.

  • En anden god weekendfordrivelse er køkkenhygge og der er nu ikke noget som et godt måltid mad og lidt lækker musik mens man forbereder den. Herhjemme har vi haft stor succes med Ann-Christines kartoffelpizza og hokkaidosuppe, samt vores egen evige genganger herhjemme - Kommunistgryde. Det er ikke just en køn ret men den smager forrygende og så er den både nem at lave, god ved pengepungen og fantastisk på de kolde aftener. Opskriften er lige på trapperne.

  • God gammeldaws historie og en billig én på opleveren. Den gamle by inviterer til samtale om 100 året for Genforeningen med de tre historikere, Poul Duedahl, Elsebeth Aasted Schanz og René Karpantschof i morgen kl. 14.15 for så lidt som 25 kr. hvis du trænger til lidt kultur udenfor hjemmet. Køb din billet lige her. Som studerende koster det kun yderligere 75 kr. i entre og ellers 150 kr. medmindre du er én af de seje med et årskort.

  • Viggo Mortensen debutere netop nu som instruktør, og hovedrolleindehover, med filmen Falling, og ja den kører da selvfølgelig nede i Øst, men holder du dig hellere indendøren denne tid, kan du med fordel finde hele 6 Viggo-fyldte film på filmstriben.dk helt kvit og frit. Alt det kræver er et bibliotekskort og en fin internetforbindelse.

Seneste blogindlæg

Se alle