Glædelig søndag

Godmorgen og glædelig søndag.

Jeg skriver til jer fra sovesofaen i stuen, med kaffe ved min venstre side og en sovende Jesper ved min højre. Ren morgenhygge. Det eneste jeg mangler, er lidt radiostøj i baggrunden. Hører man egentlig stadig det, for nu hvor vi har afskaffet tv’et herhjemme for en stund, har jeg foreslået for Jesper om radio var en mulighed, men hvad dælen skulle vi egentlig høre...?

Som jeg sidder her og skriver, føles det pludselig som en evighed siden jeg sidste har skrevet her på bloggen, men det er jo noget værre sludder, for det er altså ”kun” en uges tid siden. Og en uge kan der vel godt gå mellem indlæggene i ny og næ. Overskuddet har bare ikke været der denne uge. Jeg har været lidt flad for energi og slet ikke overskudsagtig. Jeg har haft svært ved bare at løfte en bog fra bordet og sofaen har virkelig været mit foretrukne spot de dage hvor jeg bare har været hjemme. Meen, jeg tror jeg vil lægge op til at næste uge skal være anderledes. Der skal lige lidt mere skub i sagerne. Dagenes to-do lister skal skrives aftenen forinden, løbetøj til morgenturene lægges frem dagen før og så skal jeg til at tage tid på læsningen igen, så jeg kan gå lidt mere struktureret frem.

Jeg gruer nemlig allerede lidt for eksaminerne til januar og jeg vil gerne være godt forberedt, så jeg kan gå på barsel med rigtig god samvittighed. Barslen i sig selv har jeg nemlig læst alt om, så der kan være god tid og overskud til den lille efter fødslen, men for god ordens skyld, har jeg alligevel booket en samtale med en studievejleder, bare så jeg er ekstra dækket ind. For hvis jeg føler mig tryg er der vel også større sandsynlighed for at den lille fyr føler sig tryg og den tanke kan jeg godt lide. Han skal sgu have en god og tryg start på livet.

Det er ellers pudsigt, for på nogle dage kan det snildt snige sig lidt om i baghovedet at jeg er gravid. Måske er jeg bare ekstremt heldig, fordi jeg ikke har oplevet de vilde skavanker siden første trimester, for jovist er energiniveauet lidt noget andet, men jeg kan få min hverdag til at forløbe nogenlunde som den plejer lige for tiden, og det er jeg virkelig glad for. Så jeg krydser sådan fingre for at det fortsætter sådan hele graviditeten ud og at jeg kan gå til eksamen uden problemer og så på barsel i god ro og mag. Jeg har i hvert fald tænkt mig at gøre hvad jeg selv kan for at det lykkedes. Men, nu er jeg jo ikke helt herre over egen krop længere, for vi er to der deler den, så hvis han pludselig siger fra, er der jo ikke meget andet at gøre end at respektere det. Min mavefornemmelse er dog ret god og jeg bilder mig selv ind at vi er totalt synkroniserede den lille og jeg, og at han er helt med på at vi lige skal gennem første semester før (næsten) al fokus er på ham, så det er den stil vi kører med.


Noget helt andet er, at Jesper og jeg jo er begyndt at løbe sammen. Det har i måske luret ovre på Instagram? Lige pludselig, en dag helt ud af det blå foreslog Jesper bare at vi løb en tur sammen, ja eller nærmere at han gerne ville med mig på løbetur, så i tøjet kom vi og afsted det gik.

Jeg har jo trænet begynder-løbehold i et års tid nu, så jeg har en ret god fornemmelse for nye løbere, så at finde en balance mellem kæreste og træner, var slet ikke så svært og Jespers løbeform falder ret så fint i hak med min graviditets-løbeform, så tidspunktet at gå i gang sammen på, kunne nok i virkeligheden ikke have været meget bedre og nu har vi løbet fast i fire hele uger. Sådan! Siger jeg bare. Det er sgu da en præstation der vil noget. Og så er der nu altså ikke noget som de der rolige morgener sammen, med naturudsigt, frisk luft og stille samvær.


Og apropos Jesper, ja så er han netop vågenet, så nu får han lige lov til at nyde en kop morgenkaffe og så er det altså ud af døren. Jeg kan ikke helt beslutte mig for om vi skal prøve kræfter med en rolig 5'er eller løbe en lidt kortere tur og så inkludere lidt trappetræning. Stay tuned og nyd jeres søndag 🧡

Seneste blogindlæg

Se alle