Iskaffe med mandelsmør & banan

Opdateret: 6. jun. 2019

Mine morgener er helt særlige for mig og noget af det første jeg gør, efter jeg er stået op, er at sætte kaffe over.


Om sommeren når solen skinner og temperaturen stiger er jeg dog ikke altid i humør til en almindelig kop varm kaffe. Derfor sørger jeg for at have filterkaffe på køl og isterninger i fryseren så jeg istedet kan lave en simpel og forfriskende iskaffe.


En god kop iskaffe herhjemme er som oftest lavet på filterkaffe, isterninger og havredrik. Og når jeg gerne vil gøre lidt ekstra ud af det laver jeg opskriften som i kan finde her.


Jeg tænker man kan blande mange lækre ting i sin iskaffe og på den måde gøre den ekstra lækker, men jeg kan godt lide at holde det simpelt og nøjedes derfor med at tilføje lidt mandelsmør og banan. Det giver en helt fantastisk sød smag og cremet konsistens, der går godt i modspil til kaffens kraftige smag. Dens kolde temperatur gør den desuden helt perfekt til en varm sommerdag.Antal: 1 person.

INGREDIENSER

En kop kold kaffe

En frossen banan

1 dl valgfri mælk (jeg bruger havredrik)

1 stor tsk mandelsmør

Lidt ekstra mælk til skum på toppen

FREMGANGSMÅDE

Lav kaffen på forhånd og hold den opbevaret på køl til når du gerne vil lave iskaffe. Lad den frosne banan tø lidt op. Kom banan, mælk og mandelsmør i en blænder eller minihakker og blend til du få en fin cremet og luftig konsistens. Put 3-4 isterninger, eller så mange du nu foretrækker i et stort glas. Bland kaffe og mælkeblandingen i glasset.

Nyd den kold i sommersolen eller som en forfriskende morgendrik inden arbejdsdagen kalder.Seneste blogindlæg

Se alle