"Første skoledag"

Opdateret: 1. dec. 2020

Så, nu prøver jeg lige noget nyt. Jeg giver mig selv en lille udfordring. Klokken er nu 18.35 og om lidt mindre end en time, er det planen at Jesper og jeg skal ud ad døren og inden da, skal jeg gerne have skrevet og udgivet dette blogindlæg. Jeg skal også gerne have tørret hår, drukket en kop kaffe og måske lagt en lille smule krigsmaling, bare så jeg ser nogenlunde anstændig ud. Vi skal i biffen.

Nå, men hvorfor så denne udfordring? Jo, jeg har netop siddet begravet inde i sofaen med Netflix og en rugbrødsmad og så slog det mig at jeg egentlig havde brug for at bearbejde dagen der var gået på en lidt mere direkte facon end gennem tankerne alene. Og hvis ikke jeg gør det nu, ja så får jeg det sgu nok ikke gjort.

Jeg tænker jo altid en fandens masse tanker, og sommetider fortryder jeg sådan, at jeg ikke bare skriver dem ned, for jeg har oplevet det mange gange før, hvor forløsende det egentlig er at få mine tanker ned på skrift, også selvom det bare er en blandet landhandel af hverdagstanker, ovenpå en hektisk eller begivenhedsrig dag. Så here goes.I dag var min første skoledag på kandidaten, som Jesper så sødt lykkeønskede mig med i morges, ”God første skoledag, lille prut” sagde han inden jeg gik ud ad døren og ja, det kalder vi somme tider hinanden og ja det er lidt for nusser, måske grænsende til det kvalmende, men jeg elsker det alligevel. Og grinte af det gjorde jeg da også, for den var jo god nok. Det har jo lidt været en slags første skoledag i dag, selvom det er på universitetet. Nervøsiteten er jo lidt den samme: frygten for om folk mon er søde og kan lide én, om man nu kommer til tiden og kan finde det rette lokale, ja og om man føler man passer ind. Nok bliver jeg ældre, men mon den nervøsitet nogensinde helt forsvinder? Jeg tror det ikke helt, men i stedet bliver man nok bare bedre til at håndtere den.

Jeg tager lige en tår af kaffen. Pis, jeg spildte sgu. Det er så typisk mig. Nå, men den klud henter ikke sig selv. Brb.

Det gik heldigvis kun udover skamlen. Den står altid trofast ved min side, når jeg arbejder fra sengen. Vi fortsætter.

Det var altså første rigtige dag på studiet i dag. Tænk sig en gang, at jeg er begyndt på en kandidat på Aarhus universitet. Havde du spurgt mig for 5 år siden var det slet ikke her jeg havde set mig selv nu, men det er altså her jeg er endt og det føles egentlig meget godt. Og den der ”første skoledag” er gået ret godt, hvilket virkelig giver mig ro i kroppen.

Sandt at sige var jeg ret nervøs i morges, særligt for at møde de andre studerende. Det har altid været min største frygt, når jeg har skullet starte op på nye ting: et job, et nyt studie eller en fritidsaktivitet. Hvad nu hvis jeg dummer mig, hvad nu hvis de ikke kan lide mig osv. Men jeg sidder her nu, ret så taknemmelig. For min studiegruppe virker simpelthen så god, nogle dejlige mennesker altså og allerede frygter jeg at jeg kommer til at savne dem, når jeg går på barsel og de fortsætter videre på 2. semester. Ikke den værste følelse at komme hjem med, så jeg håber bare den holder ved.

Ja og så glæder jeg mig til at kaste mig over pensum i morgen. Jeg bør nok lige danne mig et ordentligt overblik, måske lave en læseliste, så jeg ikke misser noget. Godt nok siger alle at det ikke er muligt at læse det hele, men jeg vil nu gerne have overblikket alligevel. Det er sgu rart nok at vide hvad der skal læses, også selvom man ikke får det læst. Så ved man i det mindste hvad man ikke har fået læst. Ja ambitionsniveauet er egentlig rimelig realistisk lige nu, ikke for højt og jeg er faktisk heller ikke nervøs for at falde bagud, selv med den lille i maven, hvilket studiegruppen i øvrigt også tog noget så pænt imod. De var simpelthen så søde. Jeg havde frygtet det modsatte (men det er en historie til en anden gang).

Og vupti, så slog klokken 19.23. Tiden forsvinder hurtigt, når man kæmper med en deadline, men jeg føler jeg nåede mit mål, så alt er godt. Mission complete. Jeg føler mig en del tanker lettere og totalt klar til snoller og film.

Hvad mon i skal bruge denne fredag aften på? 🌼

Seneste blogindlæg

Se alle