Første date uden Holger

Godmorgen fra hedernes hede, her på fjerde sal. Klokken er ikke engang 7.00 men solen brager ind bag persiennerne og lejligheden er allerede for lys og for varm til at jeg kan sove videre. Jesper og Holger derimod, de sover endnu.


Til gengæld så jeg så mit snit til lige at liste ind på værelset og skrive til jer. Det er jo ingen hemmelighed at der går meget længere tid mellem indlæggene nu hvor Holger er kommet til og det er præcis som det skal være og helt ok, men skrivetrangen får da godt nok hobet sig op.På søndag bliver Holger 4 måneder. Det synes jeg altså er lidt vildt. For lige om lidt er der gået et halvt år og så et år og tiden går bare så stærkt. Jeg kan slet ikke forstå hvor de ni måneders graviditet blev af og fødslen føles også allerede rigtig langt væk.


Det er en omvæltning at blive forældre, ingen tvivl om det. Det er drønhårdt og helt fantastisk på en og samme tid. Man bliver testet til sit yderste, men oplever også lige præcis hvor meget kærlighed man faktisk rummer i sig. Det er det hårdeste job jeg nogensinde har haft (og jeg har efterhånden haft en del) men det er også det bedste og mest givende. Alligevel kan jeg nu sagtens se fornuften i lige at finde lidt tid alene både sammen som par og til sig selv. Så i anledning af Jesper fødselsdag i onsdags, havde jeg inviteret på middag i byen, mens Holger blev passet for første gang.


Måske i kan huske min bekymring fra dette indlæg? Jeg kan så fortælle jer, at det gik mere end fint. Da vi først var ude af lejligheden og på vej mod restauranten, ja så var det faktisk ikke så svært at give slip.Vi havde 3 timer for os selv. Og det var simpelthen så hyggeligt. Man glemmer helt hvordan det føles at holde i hånd. Nu har vi jo vænnet os til at der altid er én af os der skubber en barnevogn, så den der særlige nærhed i bare at holde hinanden i hånden på vej til og fra restauranten var drønrar lige at mærke igen. At holde i hånd er bare en af de der små ting, med stor effekt.


Det er ellers ikke fordi nærheden er lagt helt på hylden herhjemme, efter Holger er kommet til. Jeg synes faktisk vi er gode til at kysse og kramme hinanden. Men naturligvis er nærheden anderledes, og andet ville nok også være underligt.


Det fantastiske ved at bo i centrum, er at alt jo heldigvis er i gå (og hvis lortet brænder) i løbeafstand, så der var en stor tryghed i at vi jo faktisk kun var lige om hjørnet fra Holger. Jeg havde booket bord på Carlton, på Pustervig torv. Det var der vi havde vores første rigtige date væk fra kollegiet, for snart 4 år siden og vi har længe snakket om at vi gerne ville derind igen.


Carlton er fransk bistro, så det vil sige, småt, men godt og kredset om. Og det er lige vores stil. De har et lille menukort med velvalgte retter og så er det egentlig ellers virkelig vinen de går op i. De har alverdens vine i alle vinklasser og jeg skal ærligt indrømme at jeg meget stærkt overvejede et iskoldt glas hvid. Jeg holdt mig dog til den alkohol fri og fik først serveret en hvid til forretten og så en glas rødt til hovedretten. Da jeg fik skænket en smagsprøve på den røde, var der dog ingen tvivl om at tjeneren havde fået fat i den forkerte vin. Efter halvandet år uden alkohol stod både duften og smagen af alkohol meget skarpt og et hurtigt kig på flasken afslørede da også en procent på 14,5 så jeg kunne da ikke lade være med at smågrine lidt, da en anden tjener råbte over bordene ”det er den forkerte”, bedst som jeg lige af venlighed havde spurgt om han nu også var sikker på at den var alkoholfri… for jeg var sgu ikke i tvivl.


Ja sådan kan det jo gå, og jeg var sådan set helt okay med det. Min sobre rejse er jo helt og aldeles selvvalgt, så på den måde er der som sådan ikke noget i vejen for at få lidt alkohol indenbords, skulle jeg få lyst, men lige i onsdags var det altså ikke planen, så tjeneren vendte da også hurtigt om og fandt den rigtige (alkoholfrie) vin frem.


Inde vi vendte snuderne helt hjem til Holger, gik vi mod Nørregade efter is og da Holger så senere var puttet, kastede vi os over et afsnit Dahlgårds tivoli og de bedste smagsvarianter fra Paradis Is.

Seneste blogindlæg

Se alle