En søndag af den bedre slags

Opdateret: 14. dec. 2020

Åh sikke da efteråret er ankommet hva? Nok luner solen stadig, men allerede mandag morgen, da jeg begav mig ud på ugens første løbetur, kunne jeg mærke og ikke mindst dufte, den der helt særlige, kølige luft, der kun kan være tegn på efterår. Det er simpelthen det bedste.

Efteråret er en fantastisk årstid. Den taler bare lige lidt mere til mig end alle de andre. Selvom hver årstid naturligvis har sin charme, er det altså efteråret, med sine ekstra lag, lunere retter og koldere vejr, der stjæler mit hjerte.


Det har været en af de bedre søndage her hos os i dag. I hvert fald for mit vedkommende. Dagen startede ret perfekt. Jeg vågnede helt af mig selv kvart over 6, gik i køkkenet og satte vand over til te. Så hoppede jeg ellers i et ordentligt sæt hyggetøj, valgte en te, smygede et tæppe om kroppen og satte mig ud på altanen, med en bog under armen.

Lige nu læser jeg Alt må vige for natten, af franske Delphine de Vigan, men der har lige været et lille, lidt længere hul hvor jeg ikke har fået læst, så jeg tænkte, at sådan en kølig og dog forholdsvis lys søndag morgen, var det helt rette tidspunkt til at få taget et godt indhug. Og så ude på altanen, i det dejligste septembervejr - bliver det egentlig meget bedre? Jeg tror det ikke, og lige godt halvanden time med snuden i bogen gik der da også før jeg satte bogmærket, tog mig en lille morgensludder med min mor, og Jesper så småt stod op.

De næste par timer gik med lidt dybfølt snak over morgenmaden, da både Jesper og jeg havde lidt sager vi havde brug for at lufte for hinanden. Det er ikke sådan når der er barn på vej, så er det altså med at få taget snakkene og hørt hinanden ud, så man ikke brænder inde med noget, der kan forårsage noget bøvl senere. Det er ikke altid nemt, men det er nødvendigt.

Nu sidder jeg så her og taster løs, mens Jesper søger job og kagen bager i ovnen… og sørme så om ikke køkkenuret bipper lige som jeg fik afsluttet den sætning… så nu køler den altså af på køkkenbordet i stedet, klar til første prøvesmagning lige om lidt.


Ja vi havde lidt modne bananer i fryseren, så jeg tænkte ”hvad kunne være bedre på sådan en efterårssøndag, end banan/chokoladekage?” Ikke meget vel? Så bages det måtte der altså.


Jeg er lidt kommet tilbage i en rytme, hvor jeg gerne vil gå lidt mere i køkkenet herhjemme og denne uge har været særlig god, fordi vi har hjulpet hinanden hver aften med at følge en madplan jeg havde lavet på forhånd. Det gør bare hverdage SÅ meget mere overskuelig at man ved hvad der skal laves og at man kan handle ind på forhånd. At bekymringen om hvad der skal laves, er ude af verdenen betyder bare, at der også lige er lidt mere overskud til de spontane indskud, såsom søndagskage eller at prøve nogle nye retter.

Denne uge kastede vi os eksempelvis over hjemmelavet pizza og det var sgu lidt af en succes. Vi har lavet de skønneste kartoffelpizzaer efter opskrift af Valdemarsro og vi er SÅ klar til fødselsdagsgæster om et par uger, der får fornøjelsen af at vi gentager succesen.


Jeg har ellers altid været lidt af en skovl til bagværk og givet op alt for nemt, hvis ikke dejen har hævet eller hvis brødet er blevet tørt. Men her på det seneste har jeg taget det lidt i små etaper, med en kage her, en bolle der og nu pizza, og så har jeg haft roen og tålmodigheden med hele vejen, fordi nu skulle det fandme læres og hvem ved, måske bliver jeg helt ferm til det bagning der på et tidspunkt.


Men det må jeg jo smage på sagerne, for at finde ud af, så det vil jeg gå ud at gøre, og måske jeg lige kan snuppe et enkelt afsnit Gilmore Girls med...


Rigtig god søndag 🧡

Seneste blogindlæg

Se alle