Derfor er jeg aktiv


Glædelig tirsdag alle sammen. Har i det godt?

Jeg sidder hjemme på kollegiet, i min seng, med en kop kaffe og har lige spist morgenmad, mens Rock of Ages kørte på skærmen.


(dagens udsigt)

Her i weekenden fik jeg en lille åbenbaring, efter at have været til yoga og det er denne lille åbenbaring der har givet anledning til dagens indlæg. Jeg har nemlig længe gået med tanken om, at skrive et indlæg om hvorfor jeg træner. Det er noget jeg gør meget og bestemt også er fortaler for.

I overskriften har jeg skrevet aktiv og det er fordi det mest er sådan jeg ser mig selv. Som et aktivt menneske. Jeg elsker at være fysisk aktiv, hvad enten det er en god lang gåtur, en yoga time, løbeture, dansen rundt hjemme på værelset, træning i fitness, en tur i svømmehallen eller cykelture til og fra undervisning. Jeg kan godt lide at prøve nye ting og i det heletaget kan jeg bare godt lide at bruge min krop.

Som nogle af jer måske ved, begyndte jeg at gå til yoga i slutningen af 2017 og en af mine mål for 2018 er at dyrke mere yoga. Det kan i læse lidt mere om i dette indlæg. Jeg er til yoga et par gange om ugen, men især om søndagen er det blevet en tradition. I søndags havde jeg booket mig på 2 hold, lige efter hinanden og da jeg senere sad nede på Café Folkeven og skrev dette indlæg, kunne jeg virkelig mærke at jeg havde været igang. Jeg følte mig træt i kroppen, men ikke udmattet. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men de af jer der er meget aktive, har sikkert oplevet det. For mig var det en følelse af på én og samme tid at være godt brugt, men også klar i hovedet og let på tå. Kan i følge mig?

Lige netop denne følelse, gav mig min lille åbenbaring. "Det er derfor jeg træner" tænkte jeg "for denne følelse". Naturligvis er der ande grunde til at jeg træner, som også er vigtige, men den følelse jeg sad tilbage med om søndagen, er en følelse der giver mig lyst til at gøre det igen. At kunne mærke sin krop på den måde, er en fantastisk følelse, syntes jeg.

Jeg har det lidt som om at min krop består af to lag og når jeg bare løber en kort tur i hverdagen, for at komme lidt ud og bevæge mig, så er det kun mit yderste lag jeg mærker, men når jeg træner som jeg gjorde det i søndags, er det det indre lag jeg mærker.

Det lyder måske lidt skørt, for det er jo ikke sådan kroppen helt fungerer. Det er jo bare nogle forskellige muskelgrupper jeg bruger, samtidig med at de forskellige træningsformer måske har en forskellig indflydelse på mig som person. Jeg har eksempelvist løbet i mange år, men yoga er stadig meget nyt for mig. Men, det er altså sådan jeg bedst kan beskrive den følelse.

De fleste børn er fra naturens side af aktive og snakken om hvordan man bevarer motivationen er først en vi begynder at tage efterhånden som vi bliver ældre, fordi vi ved vi bør træne, men måske har mange andre ting at se til, som vi tænker er vigtigere. Hvis man nu bare kunne tage det barnlige sind og den der ungdommelige umiddelbare tilgang til livet, med ind i voksenlivet, ville det måske ikke være så svært at finde motivationen. Jeg prøver virkelig at bevare eller måske nærmere tilbagebringe denne her mere umiddelbare tilgang til livet, så alting ikke bliver så seriøst. Det gør mig nemlig også glad. Jeg har nemlig altid være ret aktiv og det gør det måske også lettere for mig at blive ved med at være det. Glæden ved fysisk aktivitet har altid været der og den skal jeg sådan set bare holde fast i.

Jeg træner også fordi jeg ved det er godt for mig. Min krop: knogler, muskler og kredsløb har godt af det og fysisk aktivitet mindsker min risiko for, for tidlig død. Selvom jeg prøver at leve i nuet, har jeg bestemt også fremtiden i tankerne, og jeg vil gerne passe på mig selv både for min families skyld og de børn jeg måske en gang får. Jeg ville elske at kunne være aktive med dem og ikke være hæmmet af en for svag krop.


(fra silkeborgløbet sidste år, hvor jeg var afsted med Lystrup Løbeklub og min mor)

Når det kommer til stykket, er mit hoved fyldt med gode grunde til hvorfor jeg er aktiv, men den inderste kerne, er nok den følelse jeg oplevede i søndags og så motiverer tanken om en sund og bevægelig krop, mig rigtig meget.

Hvis i har lyst til at dele, kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre, hvad der motiverer jer til at være aktive og måske også hvad i så laver når er ude og bevæge kroppen: løber i? dyrker i yoga? måske hopper i på trampolin med børnene eller vennerne? eller noget helt fjerde eller femte?

Rigtig dejlig tirsdag til jer. Håber i klarer jeg gennem kulden ;-)

#træning #motion #aktivhverdag #fysiskaktivitet #derforerjegaktiv

Seneste blogindlæg

Se alle