Den lille barselsbobbel: at skabe struktur i en ellers strukturløs hverdag

Holger er lige fyldt 4 måneder og som sædvanligt undrer jeg mig over hvor tiden er blevet af. I går scrollede jeg gennem ”gamle” billeder på min telefon fra lige da Holger kom til. Åh han var så lille altså og jeg har allerede svært ved at huske, præcis hvor lille han egentlig var. Tænk engang.Lige i begyndelsen var alting naturligvis nyt og spændende, og ikke mindst skræmmende og nervepirrende. Men nu, ja nu føles det som om der er ved at falde ro på. Vi har oplevet en masse første gange med Holger og nu også en masse anden, tredje og fjerde gange, så vi begynder virkelig at finde ro og regelmæssighed i rollen som forældre begge to. Så meget at de her barselsdage pludselig begynder at blive lidt kedelige. Og det er sagt med den største kærlighed til vores lille fyr.


Den sidste uges tid, har vi savnet noget mere at give os til og særligt over middag har vi kigget lidt frustreret på hinanden, Jesper og jeg, og ikke helt vidst hvad vi skulle give os til. Men vi er også heldige, for Holger sover som regel nogle fine lure og vi har ikke sådan brug for selv at sove når han gør. Derfor har vi jo nogle gode timer at fylde med noget fornuftigt, men vi er altså rendt ind i lidt af en hverdagstrummerum. Og det er faktisk ved at gøre os begge rimelig skøre.


Vi havde en lang snak om det i går og nåede frem til at vi nok bliver nødt til at få skabt lidt mere struktur i hverdagen: planlægge dagene på forhånd, så vi ved hvad der skal ske når vi står op om morgenen. Vi trænger til nogle lidt mere firkantede rammer: noget at forberede os til og noget at se frem til. Naturligvis med tanke på Holger, men han har garanteret lige så godt af lidt mere struktur som os.


På papiret er det jo mig der har barsel, Jesper er jobsøgende og selvom det også er en sand fornøjelse at vi alle tre kan gå hjemme sammen, så er det jo ikke holdbart i længden og jeg kan mærke på Jesper at han bliver rastløs. Vi er derfor ved at planlægge at Jesper skal afsætte x antal timer i hverdagene hvor han er væk hjemmefra, sidder ude i byen et sted og søger job mere intensivt end han har gjort indtil nu.


Udover at det kan give Jesper lidt mere ro til at fordybe sig i jobsøgningen, så vil det også være godt for os at tilbringe lidt færre af døgnets timer sammen. Det kan give os en mulighed for at savne hinanden og opleve noget hver for sig, vi så kan dele med hinanden senere. Måske kan det også hjælpe Jesper til bedre at adskille jobsøgningens stress fra hjemmets afslapning. Når alt foregår indenfor hjemmets fire vægge, kan det være svært ikke at lade tingene flyde lidt sammen.


Jeg husker det selv fra min eksamenstid, før Holger kom til, hvor meget disciplin der skulle til, for at holde fokus på bøgerne. Hjemmet er jo fyldt med distraktioner. Selv vasketøjet synes pludselig mere spændende. Det er om noget en prøve rigtig mange af os har været udsat for under nedlukningen - hvordan man trives i hjemmearbejde. Nogle klarer det helt fantastisk og fungere bedre med den type fleksibilitet, mens andre savner arbejdspladsen og trives i de mere faste rammer.


Måske Jesper fungere bedst med nogle lidt mere klare linjer, hvorimod jeg selv egentlig tænker jeg kan trives i begge.

Seneste blogindlæg

Se alle