Couscous salat med ovnbagte rodfrugter og tahin dressing

Opdateret: 21. okt. 2019

Mangler du en opskrift på en sund hverdagsret, der er nem at lave, smager fantastisk og som udelukkende består af gode friske råvarer? Så er du kommet til det helt rette sted. Denne opskrift byder nemlig på alt det og måske endda lidt til.


Denne ret er fyldt med grøntsager, både friske og forberedte og er derfor springfyldt med vitaminer, mineraler og har et højt fiberindhold.


Jeg laver altid en stor portion, så der er rester til overs, for den er nemlig rigtig god til frokost dagen efter og kan sagtens tages med på madpakken til skole eller arbejde.Som med de fleste af mine opskrifter er denne ret hurtig at lave. Rodfrugterne kan komme i ovnen mens de friske grøntsager snittes og så kan du sætte din partner til at dække bord og hælde vin op imens. Det er i hvert fald en arbejdsfordeling jeg kan forliges med.


COUSCOUSSALAT MED OVNBAGTE RODFRUGTER & TAHINDRESSING

4 PERSONER


Ingredienser

en pose blandede rodfrugter, ca. 1,5 kg

2 spsk. ekstra jomfru olivenolie

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. sød paprika

salt og peber


Couscous salat

2 dl couscous (100 gram)

1 agurk

1 peberfrugt

1 rødløg

2 gulerødder

1 bundt persille

1 bundt koriander

saften fra 1 citron

1 spsk. ekstra jomfru oliven olie

1 tsk karry.

1 tsk. hvidløgspulver.

1 tsk. spidskommen.

salt og peber


Tahin dressing

100 gram tahin

saften fra 1 citron

1 fed hvidløg

1 tsk. akaciehonning

1 dl vand

salt og peber


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir. Skyl rodfrugterne grundigt og skær i stænger eller både og fordel dem på bagepladen med olie, hvidløgspulver, sød paprika, salt og peber. Bag i 35-40 min.


Kog vand i en elkedel. Kom couscousen i en skål og hæld det kogende vand over, til det lige akkurat dækker couscousen. Skyl alle grøntsagerne og pil løget. Riv gulerødderne fint og skær agurk, peberfrugt og rødløg i små fine tern. Kom det hele i en skål for sig. Hak persille og koriander fint og bland i skålen sammen med salt, peber, hvidløgspulver, karry, spidskommen, olie og citronsaft. Bland grundigt med en ske. Når vandet er fordampet fra couscoussen og den er blevet let og luftig, kan det blandes med resten af salaten.


Dressing

Kom tahin, citronsaft, hvidløg og akaciehonning i en skål og pisk til en tyk og cremet konsistens. Tilføj vandet lidt af gangen og pisk undervejs, smag til med salt og peber.Seneste blogindlæg

Se alle