Coucous salat

Vidste du at 89,9% af danmarks befolkning ikke lever op til fødevarestyrelsens anbefalinger for indtag af frugt og grønt. Er det ikke vildt? Tallet stammer fra Den Nationale Sundhedsprofil fra 2017 og jeg syntes det er et meget højt tal. Faktisk skræmmer det mig lidt, at så få spiser den anbefalede mængde af frugt og grønt, svarende til 600 gram om dagen.


Jeg er selv lidt af en grøntsagspassionist og der går ikke én dag hvor jeg ikke får et måltid med grøntsager og faktisk bestræber jeg mig på at spise frugt og grønt ved alle måltider. Nogle dage lykkedes det og andre dage gør det naturligvis ikke. Sådan er det bare men jeg tror på at bestræbelsen er vigtig, for bestræbelsen øger sandsynligheden for succes.


Langt de fleste af mine opskrifter her på bloggen er da også opskrifter fyldt med grøntsager og det samme gælder dagens opskrift der byder på et væld af grøntsager og som er det perfekte bud på en grøn frokost og endnu bedre til aftensmad sammen med et stykke laks eller en skive rugbrød og en fiskefrikadelle.Couscous salat

Ingredienser

1,5 dl couscous

1 agurk

1 hel rød peberfrugt

1 rødløg

1 stor gulerod eller 2 hvis de er små

1 bundt persille (gerne bredbladet)

1 bundt koriander

1 avokado

Saften og skal fra ½ citron

1 tsk. karry

1 tsk. hvidløgspulver

Salt & peber

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie


Fremgangsmåde

Kog ca. 0,5 liter vand i en elkedel. Kom couscous i en skål og hæld det kogende vand over til det lige akkurat dækker. Lad det trække mens du laver resten af salaten.


Skær agurk, peberfrugt og rødløg i små tern og kom det i en stor skål for sig. Riv guleroden fint og kom evt. persille og koriander i en minihakker, så du også kan få stænglerne med. Kom det i skålen til resten. Drys med citronsaft og skal, olie, karry, hvidløgspulver, salt og peber. Bland grundigt med en ske eller gaffel.


Hvis vandet er fordampet fra couscoussen og du kan løsne det med en gaffel så det bliver let og luftigt, er det færdigt og skal blandes med resten af salaten i den store skål.


Halver avokadoen og fjern stenen. Skær på kryds og tværs af begge halvdele uden at skære gennem skindet. Brug en ske til at få stykkerne ud og bland dem i salaten. Bland det hele grundigt. Drys evt. med friske urter og server med et stykke fisk, såsom laks eller torsk.  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle