3 kvinder: om angst, kroppen og sund madadfærd

Godmorgen derude, på den anden side af skærmen. Jeg har netop rullet yogamåtten sammen, efter et kort morgenflow. Nogle gange skal der ikke mere end 15 minutter til, og så er kursen for en god dag rimelig godt sat.


Det er ellers ikke de vilde planer jeg har på menuen i dag, men når dette skriv er sendt afsted mod jer, kan jeg strege dagens to første punkter af listen.


Corona situationen har lidt sat tingene på pause føler jeg, i hvertfald herhjemme og det kræver lidt ekstra energi af mig at sætte mig selv i gang dagligt, så hver gang jeg kan krydse en ting af listen, føles det som en lille sejr.


Nogle øjeblikke ville jeg ønske at jeg var bedre til at bare at sætte i gang og lade tanker være tanker. Jeg er nemlig forfærdelig dygtig til at lade mine tanker og bekymringer få lidt for meget plads og selvom jeg værdsætter den empatiske og følsomme side af mig selv, så kan det være enormt drænende at der ikke findes en sluk-knap et sted. Meditation hjælper, men jeg får det ikke prioriteret så meget som jeg nok burde. Løbeturene til vandet derimod er jeg lidt bedre til at prioritere og de hjælper også.Siden mange af os er i mere eller mindre frivillig karantæne i eget hjem disse dage, tænkte jeg at det var et passende tidspunkt at dele et par interessante videoer med jer. Jeg har nemlig fået for vane at notere mig når jeg støder på videoer, der falder indenfor mit fagområde og som jeg mener i måske kunne få noget ud af at se.


Ofte er det videoer der på en eller anden vis drejer sig om kosten, kroppen eller mennesket og ligesom med så mange andre medier, er det naturligvis vigtigt at man har sit bullshit filter med sig og ikke stoler blindt på alt hvad man ser, hører eller læser. Alligevel er det godt med et åbent sind og måske heller ikke at være for kritisk. Det er vi efterhånden blevet lidt for gode til at være her i lille Danmark.


Men det er nok en snak til en anden god gang. Her følger henholdsvis tre videoer, ja tre taler faktisk, af tre fabelagtige kvinder.


Living with High Functioning Anxiety - Jordan Raskopolos – TEDxSydney


Angst er mere end bare at være bange hele tiden og mentale forstyrrelser betyder ikke at man bare er tosset. Jeg var mildest talt lettet da jeg fordybede mig i Jordan Raskopolos TED talk. Hun taler så åbent og ærligt om hvordan angst egentlig kan føles og ikke mindst fejlfortolkes af andre. Det er altid rart at høre andre tale højt om noget man selv kæmper med, for så føler man sig bare lige en anelse mindre alene.


Se videoen her


Lili Reinhart’s Revealing Speech About Body Image – Glamour WOTY 2018


Lili Reinhart’s tale er blevet delt en hel del gange på de sociale medier over de seneste to års tid og jeg forstår så fint hvorfor. Hendes tanker og oplevelser omkring og med hendes krop, er nemlig ret så universelle og mange kvinder kan med 100% sikkerhed nikke genkende til den kultur hun så fint åbner op omkring på scenen. Vi er ikke født med en usikkerhed omkring vores krop, det er noget vi lærer og det er noget vi selv er med til at reproducerer når vi konstant kritiserer vores egen og andres krop for ikke at leve op til de urealistiske standarder vi ser på tv og film, i magasiner og på Instagram.


Se videoen her


The Mindset for Healthy Eating - Gillian Riley – TEDxChelmsford


Hvad sker der når vi forbyder os selv friheden til at agere på vores lyster og behov? Gillian Riley kommer med et fantastisk bud på hvorfor det er så svært at vedligeholde restriktive kurer og et restriktivt mindset, og hvorfor så mange mennesker oplever en umættelig sult når de ikke længere kan holde de fremsatte forbud.


Se videoen her


Disse tre videoer taler lige ind i nogle af mine personlige mærkesager når vi taler mennesket, sundhed og kroppen, og jeg håber sådan at bare én af dem kan tale lidt til jer også. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale at lave en kop god te eller kaffe og så sætte sig til rette med én video af gangen, gerne med en lille tænkepause mellem hver video.


Det var simpelthen hvad jeg havde til jer i dag og jeg håber intentionen var både god og brugbar.


Med ønsket om en dejlig tirsdag, her fra mit lille hjørne på borggade ♥️

Borggade 6k
8000 Aarhus
24 52 26 41
CVR: 39977125
  • LinkedIn - Hvid Circle
  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle