Æblecrumble
Opdateret: 25. sep. 2019
Æbler er en af de mest udbredte frugter i danske haver. Vejret her i Danmark er simpelthen bare helt perfekt til lige netop dyrkningen af æbler og jeg håber det fortsætter sådan mange år endnu. Jeg sidder nemlig her med opskriften på den skønneste æblecrumble som jeg håber på at kunne lave igen og igen de næste mange år frem.

En æblecrumble er det helt perfekte efterårsalternativ til en sød dessert, når gæsterne banker på døren. Den er lun, sprød og fyldt med smag fra søde æbler og en syrlig cremefraiche. Hvis du er heldig har du måske æbler fra egen have eller måske en sød nabo der gerne deler fra deres træ. Hvis du bor i Aarhus kan du også tage et kig forbi markedet på Ingerslevs Boulevard om onsdagen og lørdagen hvor du med stor sandsynlighed vil kunne finde rigeligt med lokale danske æbler.
OPSKRIFT PÅ ÆBLECRUMBLE
Ingredienser
ÆBLEFYLD
600-700 g. æbler, med skræl
2 spsk. honning
1 spsk. ægte kanel
1 tsk. kardemomme.
1 tsk. vaniljesukker
CRUMBLE
130 g. finvalsede havregryn
50 g. groft kokosmel
50 g. mandler, hakkede
50 g. valnødder, hakkede
2 spsk. rørsukker
140 g. blødt smør
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en tærteform med bagepapir. Skær æblerne i mundrette stykker og kom dem i en skål. Drys med honning, kanel, kardemomme og vanilje. Bland grundigt og fordel så på bunden af tærteformen. Kom havregryn, kokosmel, mandler, valnødder og rørsukker i en skål. Bland grundigt. Smulder smøren i skålen og ælt det hale sammen med fingrene til det er godt blandet. Smulder så din crumble over æblefyldet og bag i ovnen i 40-45 min. Servér med creme fraiche til.
